Bilgisayarı alalı daha aşağı yukarı 10 gün oldu. Nedense 3 kere mavi ekran hatası verdi. Mavi ekranlar sırasında masaüstündeydim oyun dahi oynamıyordum. Son mavi ekranda bilgisayar başında da değildim minidump klasöründe fark ettim.
Bilgisayarı alalı daha aşağı yukarı 10 gün oldu. Nedense 3 kere mavi ekran hatası verdi. Mavi ekranlar sırasında masaüstündeydim oyun dahi oynamıyordum. Son mavi ekranda bilgisayar başında da değildim minidump klasöründe fark ettim.
Mavi ekran hataları, genellikle donanım veya yazılım sorunlarından kaynaklanır. HP Victus Laptop'unuzda meydana gelen bu hataları çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Güncellemeleri Kontrol Edin
Windows Güncellemeleri: Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update > Güncellemeleri kontrol et.
Sürücü Güncellemeleri:
- Aygıt Yöneticisi'ni açın (Windows + X tuşlarına basın ve Aygıt Yöneticisi'ni seçin).
- Ekran kartı, işlemci ve diğer donanımların sürücülerini güncelleyin.
2. Donanım Durumunu Kontrol Edin
Isı Kontrolü: Laptop'un aşırı ısındığından emin olun. Temiz hava akışını sağlamak için fanların ve havalandırma deliklerinin temiz olduğundan emin olun.
RAM Kontrolü: RAM modüllerinin tam oturduğundan emin olmak için laptop'unuzu açmayı düşünün. Eğer başka bir RAM varsa, çıkartıp tek modül ile test edin.
3. Minidump Dosyalarını İnceleyin
- Minidump Dosyaları: Minidump dosyalarını analiz edebilmek için "BlueScreenView" veya "WhoCrashed" gibi araçlar kullanarak hangi sürücünün veya uygulamanın hataya sebep olduğunu belirlemeye çalışın.
4. Sistem Dosyalarını Kontrol Edin
- SFC ve DISM Araçları:
- Komut İstemcisini Yönetici olarak açın (Windows tuşu + X > Komut İstemi (Yönetici)).
- Aşağıdaki komutları sırayla çalıştırın:
Donanım Sorunları: Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, bir donanım bileşeninin arızalı olabileceğini göz önünde bulundurun. RAM, SSD veya diğer bileşenleri değiştirip test edebilirsiniz.
Güç Kaynağı: Güç adaptörünü ve bataryayı kontrol edin. Uçucu güç problemleri mavi ekran hatalarına neden olabilir.
6. Geri Dönüş Yapın
- Eğer yukarıdaki tüm adımlara rağmen sorun devam ederse, profesyonel destek almak veya teknik servise başvurmak en iyisi olabilir.
Yukarıdaki adımları dikkatlice uyguladıktan sonra bilgisayarınızda tekrar mavi ekran hatası meydana gelip gelmediğini kontrol edin.