HP laptopumu temizlerken bir anlık dalgınlıkla MOSFET ve VRAM'lerdeki macun kalıntılarını söküp yerine çok ufak termal macun sıktım. Laptopu açtıktan sonra OCCT VRAM testi hata verdi ve oyunlarda artifact oluştu. Laptopun içini tekrar açtığımda kısa devreden şüphelendim. Macun kalıntılarını temizlesem tekrar eski haline döner mi? Teknik serviste yaptırsam ne kadar tutar?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 30 Ocak 2025
- Makaleler
- 14
İşlemleri yaparken pil takılı mıydı? Ayrıca gözle yokladığınız zaman kopan bir kısım görebiliyor musunuz?
Merhaba, eğer İstanbul'da iseniz, bu devreleri değiştirebilen tamircimi önerebilirim. Bu devreleri değiştirebiliyor. Muhtemelen devrelere istemeden zarar verdiniz.
Cihazı açmaya çalışmanızı tavsiye etmem. Arızanın büyümesine yol açabilir.
Merhaba, eğer İstanbul'da iseniz, bu devreleri değiştirebilen tamircimi önerebilirim. Bu devreleri değiştirebiliyor. Muhtemelen devrelere istemeden zarar verdiniz.
İşlemleri yaparken pil takılı mıydı? Ayrıca gözle yokladığınız zaman kopan bir kısım görebiliyor musunuz?
Yok hocam bugune kadar çok fazla laptop ve kasa tamir ettim pil kablosu sökülüydü. Tamircinizi önerirseniz güzel olur. Gözle görülür bir şey yok büyük ihtimal içten yandı VRAM'ler ayrıca artifactde yok denecek kadar azdı ama GPU Z uygulamasında VRAM 0 gözüküyordu.
- Makaleler
- 14
DM üstünden iletiyorum.Yok hocam bugüne kadar çok fazla laptop ve kasa tamir ettim pil kablosu sökülüydü. Tamircinizi önerirseniz güzel olur.
Durum güncellemesi: İnat edip tekrar iyice tüm macun kalıntılarını temizleyip bu sefer sadece GPU ve CPU'ya termal macun sıktım. 9 cycle 1 dakika 3600 MB VRAM OCCT testinde hata almadım ve 5dakikalık oyun testindede sıkıntı çıkmadı ilginç bir şekilde. Şimdi mosfey ve VRAM'e hangi özel macundan kullanmalıyım ve termal ped kullanırsam olur mu?
Atamyolundayız 3
Becerikli
VRAM'ler ve MOSFET'ler icin PuTTY alman gerek. GPU için termal macun yeterli.
VRAM'ler ve MOSFET'ler icin PuTTY alman gerek. GPU için termal macun yeterli.
Hocam hangi marka önerirsiniz putty. Bir de bu olur mu:https://m.n11.com/urun/pullsar-ice-dragon-thermal-putty-8wm-k-20gr-58388181
Son düzenleyen: Moderatör: