Pengu

Çalışkan
Merhaba, HP Victus D-16xxxx RTX 3050 i5 12500H işlemcisine sahip laptop kullanmaktayım. F1 23 oynarken her 5-10 dakikada bir FPS drop yediğimi fark edip ALT+R ile performans bilgilerini açtım ve CPU kullanımımın %20 ile %30 arasında değiştiğini gördüm ve bu fazla geldi. Normalde Cyberpunk 2077 oynarken %4'ü geçmezdi.

Bu CPU kullanımı normal midir? FPS drop sorunumu nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyuna pek hakim olmadığım için ekran kartınızın yetip yetmediğini bilmiyorum. Ama şunu sormak istiyorum. İşlemcinin ve ekran kartının sıcaklık değerlerine baktınız mı?

Oyuna pek hakim olmadığım için ekran kartınızın yetip yetmediğini bilmiyorum. Ama şunu sormak istiyorum. İşlemcinin ve ekran kartının sıcaklık değerlerine baktınız mı?
Evet baktım. Ekran kartı ve işlemci sıcaklık değerlerim 80-85 derece arasında değişiyor, çoğu oyunda ortalama olarak bu sıcaklık değerlerini alıyorum. Aldığım ortalama FPS değeri ise 80-90 arası. DLSS dengeli modda açık şekilde tabii.

Evet baktım. Ekran kartı ve işlemci sıcaklık değerlerim 80-85 derece arasında değişiyor, çoğu oyunda ortalama olarak bu sıcaklık değerlerini alıyorum. Aldığım ortalama FPS değeri ise 80-90 arası. DLSS dengeli modda açık şekilde tabii.
Bakım zamanı gelmiş. FPS drop yemeniz çok normal.