Detaylar
Kim cevapladı?Sunu deneyebilirsiniz. Ben kendi elimde uygun alet oldugu icin yapabilmistim. Bozulan civatanin uzerine gozden cikardiginiz tornavidayi kaynak yapin. Ama dikkat edin, cevresindeki metale gelmesin. Eger yakinlarda gozluk tamircisi varsa onlarin elinde ince kaynak yapabilen aletler oluyor. Onlarla konusabilirsiniz. Bu sekilde sokulebiliyor.
Kaynak değil ama lehim yapmayı denedim fakat tutmadı. Kaynak için elimde alet yok maalesef başka önerin var mı peki?Sunu deneyebilirsiniz. Ben kendi elimde uygun alet oldugu icin yapabilmistim. Bozulan civatanin uzerine gozden cikardiginiz tornavidayi kaynak yapin. Ama dikkat edin, cevresindeki metale gelmesin. Eger yakinlarda gozluk tamircisi varsa onlarin elinde ince kaynak yapabilen aletler oluyor. Onlarla konusabilirsiniz. Bu sekilde sokulebiliyor.
Bozuk vidalari sokmek icin ters klavuzlar var. Ama oradaki vida cok kucuk. Onu sokecek kadar kucugu var mi, bilmiyorum.
Bir tane daha onerim var ama el becerisinin cok yuksek olmasi gerek. Hata yaptin mi laptobu kaybedebilirsin. Dremel ile cok dikkatlice o civatanin basinin cevresini tiraslaman lazim. Kaydirirsan anakart gider. Bu islemi yapmadan once etrafini kapton bantla iyice kapatmalisin ki sicak capaklar zarar vermesin. Daha sonra da cok iyi temizlemelisin, orada kesinlikle capak kalmamali. Icinde kalan parcayi sokmek icinde ince agizli bir kargaburun lazim. Civata basinin etrafini yapacaksin, ortasi biraz yukarida kalmali ki daha sonra sokup cikarabilesin. Bunu bir kac defa baska yerde deneyip el becerisi kazanmadan yapma. Ilkinde zarar verme olasiligin cok fazla.
Bir tane daha onerim var ama el becerisinin cok yuksek olmasi gerek. Hata yaptin mi laptobu kaybedebilirsin. Dremel ile cok dikkatlice o civatanin basinin cevresini tiraslaman lazim. Kaydirirsan anakart gider. Bu islemi yapmadan once etrafini kapton bantla iyice kapatmalisin ki sicak capaklar zarar vermesin. Daha sonra da cok iyi temizlemelisin, orada kesinlikle capak kalmamali. Icinde kalan parcayi sokmek icinde ince agizli bir kargaburun lazim. Civata basinin etrafini yapacaksin, ortasi biraz yukarida kalmali ki daha sonra sokup cikarabilesin. Bunu bir kac defa baska yerde deneyip el becerisi kazanmadan yapma. Ilkinde zarar verme olasiligin cok fazla.
Son düzenleme:
Dremel yok elimde.Bozuk vidalari sokmek icin ters klavuzlar var. Ama oradaki vida cok kucuk. Onu sokecek kadar kucugu var mi, bilmiyorum.
Soğutucu metal iç içe geçmiş gibi sanki açılır mı?Bende de olmuştu kenarından açıp ssdyi takayım derken kopartıp başka bir soğutucu aldım.Kenardan açıp takabilirsin ama çok bükme.Ayrica icinde pad var onun da hizalandigindan emin ol.
Vida sokme setinceki en kucuk uc 1 mm imis. Sizin vida ne boyutta? Resimden anlasilmiyor. 1 mm uyar gibi sanki.Dremel yok elimde.
Soğutucu metal iç içe geçmiş gibi sanki açılır mı?
Uyar gibi.Vida sokme setinceki en kucuk uc 1 mm imis. Sizin vida ne boyutta? Resimden anlasilmiyor. 1 mm uyar gibi sanki.
HP Victus laptopumun SSD vidasını sökerken yalama oldu. Lastik kağıt vs. denedim çıkartamadım. Sanırım çok sıkılmış zamanında. Başka önerisi olan var mıdır?
Eki Görüntüle 159767
Vida çıkarma aparatları var ama M.2 vidası kadar küçüğünü hiç görmedim.
Matkap uçlu vida ile denenebilir.