Kesinlikle Acer Nitro 5.

Bana bir tek kronik sorun söyle Acer Nitro da?

Daha PTM tam oturmadan elde ettiğim sonuçlar. Hangi Victus bu skorları verebilir?

Daha PTM bir otursun GPU sıcaklığı da dehşet füşecek.

Pump out sorunları, Nitro 15 serisinde ekran bozulmaları ve sıvı metalden dolayı anakart bozulmaları.

Açık konuşmak gerekirse HP Victus 16’ların soğutması kesinlikle daha iyi. İçerisinde 7–8 bakır boru barındırıyor. Hava sirkülasyonu da gayet iyi; kendim kullandığım için biliyorum. Onun dışında düzeltmek istediğim bir kısım yok, Victuslar kesinlikle alınmaz.

Victus'ta ne problemler var tam olarak?

Victus'da ne problemler var tam olarak?
15 serisinde iki fan da yan yana, bloklar da devamlı birbiriyle temas halinde. Bu yüzden hem çok hızlı tıkanıyor hem de ısı belirli bir seviyenin altına hiç düşmüyor. Yani kısaca ısınma sorunu var diyebiliriz. Menteşeleri devamlı kırılıyor; 15 serisinde, 16 serisindeki kadar düzgün yapamamışlar menteşe ayarını. Fabrikasyon olarak sıkıntılı menteşeleri.

16 serisinde 2022 kasalar, 15 serisinin yeni modelleri olarak çıktığından boyut büyüdü ancak donanımı çok kısık modellerdi. 6600H 3050 modellerde 60 Hz ekran koymuşlardı ve bunu gaming bir cihaz olarak satıyorlardı. 16 serisinin 2023 kasalarında kronik bir sensör problemi var ve çözümü yok. Anakarttan bağımsız olduğu için bazı kullanıcılar sensörü sökerek bu sorunun önüne geçiyorlardı ancak o zaman da CPU'lar hep 45W limitli oluyordu ve çok yüksek sıcaklıklara çıkıyorlardı. 16 serisinin 2024 kasaları aralarındaki en sorunsuzları. Ancak buradaki sorunlar da göz ardı edilemez. 2024 kasalar mantıken 2023 kasalara göre yeni olduğundan sorunun çözülmesi gerekir diye düşünebilirsiniz ancak HP pek de öyle yapmamış. 2024 kasalarda sensör anakarta gömülü. Bu yüzden sensörü çıkartmak gibi bir müdahale yapamıyoruz. Değişim kısmı içinse bütün anakart değişiyor. Yani kronik sorunlu olan 2023 kasalarda siz sensörü değiştirebiliyorken 2024 kasalarda bunu yapamıyorsunuz. Bu da garanti yoksa 2024 kasa cihazların çöpe atılması demek.

Umarım sorununuzu giderebilmişimdir.

15 serisinde iki fan da yan yana, bloklar da devamlı birbiriyle temas halinde. Bu yüzden hem çok hızlı tıkanıyor hem de ısı belirli bir seviyenin altına hiç düşmüyor. Yani kısaca ısınma sorunu var diyebiliriz. Menteşeleri devamlı kırılıyor; 15 serisinde, 16 serisindeki kadar düzgün yapamamışlar menteşe ayarını. Fabrikasyon olarak sıkıntılı menteşeleri.

16 serisinde 2022 kasalar, 15 serisinin yeni modelleri olarak çıktığından boyut büyüdü ancak donanımı çok kısık modellerdi. 6600H 3050 modellerde 60 Hz ekran koymuşlardı ve bunu gaming bir cihaz olarak satıyorlardı. 16 serisinin 2023 kasalarında kronik bir sensör problemi var ve çözümü yok. Anakarttan bağımsız olduğu için bazı kullanıcılar sensörü sökerek bu sorunun önüne geçiyorlardı ancak o zaman da CPU'lar hep 45W limitli oluyordu ve çok yüksek sıcaklıklara çıkıyorlardı. 16 serisinin 2024 kasaları aralarındaki en sorunsuzları. Ancak buradaki sorunlar da göz ardı edilemez. 2024 kasalar mantıken 2023 kasalara göre yeni olduğundan sorunun çözülmesi gerekir diye düşünebilirsiniz ancak HP pek de öyle yapmamış. 2024 kasalarda sensör anakarta gömülü. Bu yüzden sensörü çıkartmak gibi bir müdahale yapamıyoruz. Değişim kısmı içinse bütün anakart değişiyor. Yani kronik sorunlu olan 2023 kasalarda siz sensörü değiştirebiliyorken 2024 kasalarda bunu yapamıyorsunuz. Bu da garanti yoksa 2024 kasa cihazların çöpe atılması demek.

Umarım sorununuzu giderebilmişimdir.

Dediğinizde haklısınız, eğer tümleşikse kötü ancak değişim yerine onarım yapabilen servisler var. Tabii yine de riske değer mi bilemedim, arkadaşın inisiyatifine bağlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açık konuşmak gerekirse HP Victus 16’ların soğutması kesinlikle daha iyi. İçerisinde 7–8 bakır boru barındırıyor. Hava sirkülasyonu da gayet iyi; kendim kullandığım için biliyorum. Onun dışında düzeltmek istediğim bir kısım yok, Victuslar kesinlikle alınmaz.
Hiçbir Victus 16 cihaz içerisinde 7-8 tane bakır boru barındırmıyor, emin olmadığınız konularda yanlış bilgilendirmeyi bırakın.

Victus 16 serisi 2021 yılında duyuruldu:

2021 yılından itibaren tüm Victus 16 modellerin iç yapılarına gelin bakalım:

2021 Victus 16 (E0 & D0):

İlgili görsel:

2022 Victus 16 (D1 & E1):

İlgili görsel:

2023 Victus 16 (S0 & R0):

İlgili görsel:

Yukarıdaki R0 model, S0 modele gelirsek:

İlgili görsel:

2024 Victus 16 (S1 & R1):

İlgili görsel:

S1:

Fabrikasyon bulunanlar var onlarda da oluyor. Pump out Acer'da çok hızlı oluyor 2022 kasalarında özellikle, fan sesi zaten uçak kalkıyormuş gibi.

Crossload limiti olmadığı için olabilir. Çünkü Acer soğutabiliyorsan istediğin kadar performans veririm modunda hep. Sıvı metal konusunda daha önce hiç böyle bir şey duymadığım için bir şey diyemeyeceğim. Kaldı ki koskoca PlayStation 5'te bile sıvı metal akma sorunları yaşandı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi seri tercih edilmeli, hangisi daha stabil ve sorunsuz?

Bence ikisi de tercih edilmemeli.

Hocam haklısınız ama kesinlikle değmez. Zaten crossload limiti var onlarda. Isınmamalarının en büyük nedeni de bu.

Victus, ASUS veya MSI bünyesinde piyasaya çıksa çok güzel bir ürün olurdu her şeyine eyvallah ama ürettirirken hep ucuz işçilik ile üretim yapılıyor en azından elektronik bileşenler uzun vadede sıkıntı yaratmayacak parçalar kullanılarak montajlansa adı bu kadar kötü anılmaz müşteri odaklı değil de ucuza mal üretip fazla para kazanma derdindeler mantıkları da doğru işliyor burada çoğumuz çıktığı zamanlarda watt değerlerine ekran kartına o zamanın fiyatına ve internette içerik üreticilerinin para karşılığı yapmış olduğu bilgisayar güzellemelerine kanarak aldık ama bilgisayar değil fırın almışız onu öğrendim ben.

Son düzenleme:
Ben victus 15 4060 kullanıyorum menteşe problemi yaşamadım tek ramlerim tam hızında çalışmıyor onun dışında memnunum tuf bakın bence.