Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tauri

Başarılı
HP Victus markalı bir laptop satın almıştım. Şu anda takılı 16 GB RAM mevcut. RAM kapasitesini arttırmak istiyorum. Lakin toplam takabileceğim kapasite için bir bilgiye sahip değilim. Kendi web sitesine baktım orada da bir bilgi bulamadım. Sadece desteklediği MHz bilgisini görebildim. Bu konuda yardımcı olabilecek bir büyüğüm varsa minnettar olurum.

Laptop Model: Victus
Ekran Kartı: 3050 Ti
İşlemci: Ryzen 7 6800H
RAM: Samsung 16 GB DDR5 4800MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam bu konuda tam bilgim yok ama laptoplarda ram kapasitesini öğrenmek için işlemcinin kapsamlı özelliklerine mi bakıyoruz? Anakart ile ilgili araştırmam gereken bir durum var mıdır? Tam emin olduktan sonra 2 adet 32 gb ram sipariş vermeyi düşünüyorum.
Evet işlemcinin verebileceği desteğe göre limitleniyor bu genellikle. CMD'ye wmic memphysical get maxcapacity yazacağınız komut ayrıca gösterecektir. 32GB'nin tam olarak desteklemesi lazım ama 64GB'den emin değilim.
1714581383125.webp

AMD'nin resmi sitesinde bunu belirtmiş.

Hocam bu konuda tam bilgim yok ama laptoplarda ram kapasitesini öğrenmek için işlemcinin kapsamlı özelliklerine mi bakıyoruz? Anakart ile ilgili araştırmam gereken bir durum var mıdır? Tam emin olduktan sonra 2 adet 32 gb ram sipariş vermeyi düşünüyorum.
Evet işlemcinin verebileceği desteğe göre limitleniyor bu genellikle. CMD'ye wmic memphysical get maxcapacity yazacağınız komut ayrıca gösterecektir. 32GB'nin tam olarak desteklemesi lazım ama 64GB'den emin değilim.

Çözüm
33554432 hocam CMD'ye yazınca bu sonuç ortaya çıkıyor. Bu sonuç 32 GB eşit oluyor ama total mi yoksa tek slot için mi bilmiyorum.

33554432 hocam CMD'ye yazınca bu sonuç ortaya çıkıyor. Bu sonuç 32 GB eşit oluyor ama total mi yoksa tek slot için mi bilmiyorum.
Hocam muhtemelen 2x16 olarak gösteriyor. Gerçekten karışık bir olay, bunu HP desteğe iletseniz daha iyi cevap verirler muhtemelen.