HS80 Max Alınmalı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkayco
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Yer
Denizli
Selam,

İlgili kulaklığı uzun süredir takipteydim ülkemizde stok yoktu. Bir süredir İtopya stoklarında gördüm ve bugün indirimden bir tane satın aldım. Önceki kulaklığım BlackShark V2 2023 çok fazla menteşe kırılma sorunu yaşattığı için bu kulaklık için de bir Reddit'e bakayım dedim. Herkes bağlantı sorunlarından, berbat mikrofon kalitesinden bahsetmiş. Ben freelance olarak da çalışan biri olduğumdan mikrofon benim için önemli. 80 Max kullanan kullanıcılar var mıdır? Tecrübe aktarmak isteyen olursa çok sevinirim. Eğer ki bu sorunlar gerçekten mevcutsa kulaklık kargosunu dahi açmadan iade sürecini başlatacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Corsair Virtuoso alırdım HS80 Max yerine. HS80'nin baş ergonomisi herkes için uygun değil ve Virtuoso'nun daha kaliteli sesi ve mataryelleri de artısı. Şu an geçici olarak düz HS80 kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ürünü yaklaşık 3-4 aydır aktif olarak kullanıyorum. Kullanımım tüm kategorileri kapsıyor. Daha önce Void Elite Wireless kullanan birisi olarak HS80 Max'in konforu, kalitesi ve genel koşullardaki performansı çok daha başarılı. Bana göre piyasadaki en başarılı ürünler arasına rahatlıkla girebilir. Ses kalitesi, yüksekliği ve sesin temizliği başarılı. Bu ürünü tercih etmemin asıl sebebi mikrofon kalitesiydi. Beklediğimden çok daha başarılı bir mikrofonu var. Discord üzerindeki arkadaşlarım, sesin netliği, temizliği ve yakınlığı sebebiyle mikrofon performansını çok beğeniyorlar. Hatta bu durum, "sanki kulağımın yanından konuşuyorsun" gibi cümlelerle komikleşebiliyor. Tek eleştirim, @Neelospa 'nın belirttiği gibi eğer kafa yapın çok büyükse, kulaklık ergonomik olmayabilir ve konfor sağlamayabilir. Bu durumda mikrofon kalitesi senin için çok önemli değilse, farklı alternatiflere yönelebilirsin. Verilen öneri ile yola çıkabilirsin.

Düzenleme: Bağlantı sorunlarının ana sebebi icue yazılımından kaynaklanıyor. Yazılımın komponentleri msi, asus, gigabyte vb. anakart üreticilerinin dahili yazılımlarıyla çakışıyor. Çözüm olarak kullandığın sistemde dahili anakart yönetim programı varsa çalışan tüm aktif uçlarını kapatman. Örnek olarak ben msi center kullanıyordum ve bağlantı sağlama aşamasında tüm servislerini kapattım. Ardından sorunsuz bir şekilde bağlantı sağlayabildim ve tüm güncelleştirmeleri eksiksizce yapabildim. Bu işlemi 1 kez yapman yetiyor. Ardından herhangi bir çakışma meydana gelmiyor. İlk bağlantı önemli.

Öncelikle ikinize de sonsuz teşekkürler arkadaşlar cevaplarınız için. Virtuoso benim aslında HS80 serisi öncesi dream kulaklığımdı denebilir. Ancak HS80 Max serisi sonrası biraz pabucunu dama attım Bir de şöyle bir problem var ki, Virtuoso fiyatları çok garip şekilde değişmiş, üretim azaldığı için olabilir belki bilmiyorum. Ben Eylül ayında Razer’ımı alırken 4000 bandındaydı şu an ise 10.000’lere kadar fırlamış durumda sebebini anlayamıyorum. Bu yüzden Virtuoso düşünmedim.

@Maschera hocamın dediklerine gelecek olursam aslında ben de birçok kategoride kullanmayı çok istiyorum, asıl sebebi bu. Önceki kulaklığımın özellikle müzik performansı çok kötüydü ve SoundID beni bu yüzden çok cezbetti. Kafa boyutumun sorun olacağını çok düşünmüyorum çünkü kafa üstü kulaklıkları uzun süredir kullanıyorum. Daha öncesinde Gamepower Mihawk dahi kullandım sorun yaşamadan. Mikrofon ve özellikle müzik dinleme keyfi benim için en önemli şeylerden biri.

iCue konusuna gelirsek, evet maalesef. Kullandığım en berbat programlardan biri maalesef. Sistemimde çok fazla Corsair bileşen olduğu için bir ara kullanmayı düşündüm ama sonrasında direkt sildim Aslında sanırım tam da bu sebeple öne geçiyor olmalıyım çünkü ben diğer bileşenlere ait tüm programları da sildim. Anakart için MSI center’ı mesela. Şu an aktif olarak sadece Steelseries GG kullanıyorum, onu da Moments özelliği ve Sonar ile ses kanallarını ayırabilmek için. Bu sanırım bir sorun oluşturmaz. Ki çakışan program varsa bile format ile temiz kurulum yapmaktan asla çekinmem, yeter ki düzgün çalışsın.

Sizi yakalamışken şunu da sorayım, malzeme kalitesi nasıl kulaklığın? Razer’daki eklem kırılması sorunu beni servislerden çok fazla soğuttu, servisle uğraşmak istemiyorum hiç. Yetkili servis olarak hangi firma? Son olarak eğer müsaitliğiniz ve vaktiniz olursa birkaç dakika Discord vb bir uygulamada mikrofon sesinize bakabilmem mümkün olur mu acaba? Zamanı fark etmez, dilediğiniz zaman haberleşebiliriz.

Başka tecrübe aktarmak isteyen her arkadaşı da severek dinlerim çünkü hata yapmak istemiyorum. Malum, ülkemizde kulaklıklarda iade almamak gibi bir saçmalık mevcut. Amazon üzerinden alabilseydim hiç çekinmezdim ama İtopya bu konularda mızırık bulmak için uğraşır, eminim.

Ekleme: Reddit’te kulaklıkta ses gecikmesi ve örneğin video izlerken ilk 1 saniye, yarım saniye ses gelmemesi gibi sorunlardan bahsedilmiş. Var mıdır aslı astarı?

Son düzenleme:
6500 tl xt modelini bulabiliyorum. Akakçe gibi siteler düzgün göstermiyor şu anda. Modeli aratıp linklere giriyorum. Eğer 10k ya çıkabilirsen bence virtuoso pro al. CORSAIR VIRTUOSO RGB WIRELESS XT Siyah Kablosuz Gaming Kulaklık - CA-9011188-EU Uygun Fiyatları ile Tebilonda

Üretim bittiği için fiyatlar uçmuş. Ben her türlü hs80 yerine xt modelini alırdım yada 2. elden yeni veya az kullanılmış ürün alırdım. hs80 için 6000 tl para vermem.

Üretim bittiği için fiyatlar uçmuş. Ben her türlü hs80 yerine xt modelini alırdım yada 2. elden yeni veya az kullanılmış ürün alırdım. hs80 için 6000 tl para vermem.
Bu söylediğiniz sadece kafa problemi için bir tık sert geldi bana. Kalite olarak Virtuoso, HS80 Max’ten daha mı üstün? Çünkü ben düz HS80 ile Virtuoso arasında çok bir fark görmemiştim mağaza demosunda. 80 Max’te 80 ayarında, belki bir tık daha iyidir olarak yorumladım.

Virtuoso Pro bütçemin çok üzerinde. Ben aslında 5000 ile yola çıktım ancak kulaklık kalmamış. O sebeple indirimde gördüğümden aldım 80 Max’i. Bir de kablosuz olması benim için oldukça önemli.

Virtuoso’nun RGB, RGB SE, XT gibi birçok modeli de var. Bunların farkı nedir?

XT en tepe model, SE orta modeli RGB düz model mikrofonu farklı ama aşırı var yok aralarında ben ucuz olanı alırdım şahsen. HS80 Max HS80'e göre daha iyi ses sunuyor ama o fiyatı hak etmiyor bence. Ben HS80'ni 2300'e aldım 2 ay önce neredeyse 3 kat fiyat farkı var Max ile.

XT zaten şu an en ucuz olduğu için almaktan çekinme.

Yalnız kafan çok terliyorsa bu kulaklık deri, soyulma kaçınılmaz bunu bilerek al.

O zaman XT’yi de bir tık araştırayım. Evet genel olarak terleyen biriyim, kullandığım ilk kulaklığın derileri sürekli pul pul olup döküldü.

Şu an HS80 fiyatı da Max’e yaklaşmış seviyede. Ürünün Almanya fiyatına oranla bence çok da yüksek değil fiyatlandırma. Bildiğim kadarıyla 170-180 euro bandında olmalı 80 Max.

Malzeme kalitesi olarak son derece sağlam ve güvenilir duruyor. Tabii ki uzun süreli kullanım sonrası sonuç ne olur bilmiyorum lakin şu anlık durum olumlu. Yetkili servis olarak kim bakıyor bir bilgim yok kutusu vb. koli içerisinde depomda duruyor. Discord konusunda ise haberleşebiliriz lakin haziran 15 sonrası müsaitliğim mevcut. Hayat tempom bu aralar fazla yoğun. Herhangi bir ses gecikmesi vb. durum yaşamadım.

Sorun yaşamadıysanız güvenerek cihazı kullanayım o halde Haziran 15’e kadar kutuyu açıp denerim cihazı, iade hakkım o zamana kadar kalmıyor çünkü

Konuya bir güncelleme atayım, cihazım geldi. Müzik zevki inanılmaz derecede iyi. Kafama biraz küçük geldi ama hiç problem değil. İlk 15 dakika rahatsız ediyor sonrasında kolaylıkla alışılıyor. Almayı düşünenlere sonsuz önerimdir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…