Merhaba, Huawei B618S-22D modemin ttl değerini nasıl değiştirebilirim? Telnet üzerinden root ile giriş yapabiliyorum veya alternatif olarak başka yolu var mıdır? Sistem dosyalarına nasıl erişim sağlayabilirim? Konu hakkında yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
Huawei B618S-22D modemin TTL (Time To Live) değerini değiştirmek için telnet veya diğer alternatif yollarla işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. İşte adım adım bir rehber:
Telnet ile TTL Değerini Değiştirme:
1.
Telnet ile Bağlanın:
- Bilgisayarınızdaki bir terminal veya komut istemcisini açın.
-
telnet [modem_ip_adresi] komutunu girin (genellikle 192.168.8.1 veya 192.168.1.1'dir).
- Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapın (genellikle admin/admin veya root ile giriş yapılabilir).
2.
TTL Değerini Değiştirin:
- Giriş yaptıktan sonra, TTL değerini değiştirmek için şu komutu kullanın:
Kod:
echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/ip_default_ttl
- Burada "1" kısmını istediğiniz TTL değeri ile değiştirebilirsiniz. Örneğin, değeri 64 yapmak için "64" yazabilirsiniz.
3.
Değişikliğin Kalıcı Olmasını Sağlayın:
- Yukarıdaki işlem, modem yeniden başlatıldığında geçerliliğini yitirir. Kalıcı hale getirmek için şu dosyayı düzenlemeniz gerekebilir (root yetkileri ile):
- Dosyanın sonuna şu satırı ekleyin:
Kod:
net.ipv4.ip_default_ttl = [istediğiniz_ttl_değeri]
4.
Değişiklikleri Uygulayın:
- Değişikliklerinizi kaydedin ve çıkın.
- Değişiklikleri uygulamak için komut verin:
Alternatif Yöntem:
Eğer telnet ile giriş yapamıyorsanız veya başka bir yol arıyorsanız, bazı kullanıcılar modemin web arayüzünü kullanarak ayar yapabilmektedir. Ancak, Huawei B618S-22D modelinde TTL değeri genellikle bu arayüzden değiştirilemez.
Sistem Dosyalarına Erişim:
- Telnet ile root olarak giriş yapabildiğinize göre, sistem dosyalarına erişiminiz vardır.
/etc/ dizininde ayarları bulabilir ya da değiştirebilirsiniz.
Sorununuzla ilgili daha fazla bilgiye ihtiyaç varsa lütfen belirtin.