Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba arkadaşlar,

Huawei Matebook D 15 marka model bir dizüstü bilgisayara format atacağım. Daha önce hiç dizüstü bilgisayar kullanmadım. Masaüstü bilgisayar kullandım.

Dizüstü bilgisayara format atmak ile masaüstü bilgisayara format atmak (Rufus'la taşınabilir belleğe Windows 11 23H2 disk görüntüsü yazdırıp, BIOS'tan önyükleyip, diskleri temizleyip, kuruluma geçmek) arasında bir fark var mı? Ses sürücüsü, Wi-Fi ve Bluetooth sürücüsü, anakart BIOS sürücüsü, ekran kartı sürücüsü vs. gibi sürücülerin indirilip yüklenmesi nasıl yapılır? Bu sürücüler nereden bulunur? Huawei PC Manager gibi abidik gubidik programlar kullanmak istemiyorum.

Esenlikler.

Son düzenleme:
Masaüstü ile aynı tamamen hatta daha kolay diyebiliriz. Windows kurulduktan sonra sürücüleri kendisi indirir otomatik.
Ethernet kablosu yok, format sonrası Wi-Fi sürücüsü yüklü olur mu?
Birebir aynı işlemleri yapacaksınız. Format sonrası touchpad'in çalışmaması ihtimaline karşı yanınızda kablolu bir fare bulundurabilirsiniz.
Kablosuz faresi ve klavyesi var. Touchpad'in ve kablosuz fare ve klavyenin çalışmama durumunda nasıl çözüm üretilebilir?

Tercihen işinizi garantiye almak için bir mouse bulundurun ve Ethernet ile kurulum yapın. Wi-Fi driverinin yüklenmeme ihtimaline karşı.

Standart bir masaüstü PC’ye format atar gibi atacaksınız. Öte yandan Huawei laptop olduğu için Huawei PC Manager kullanabilirsiniz. Bütün sürücüleri tek seferse yükleyecek.

Yorumlar için herkese çok teşekkürler.
Standart bir masaüstü PC’ye format atar gibi atacaksınız. Öte yandan Huawei laptop olduğu için Huawei PC Manager kullanabilirsiniz. Bütün sürücüleri tek seferse yükleyecek.

İnternette çok aradım ama bulamadım. Bir tane, dizüstü bilgisayara temiz kurulum videosu gelirse çok sevinirim.