KaiserII

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Eski bir laptopuma Ubuntu Server üzerinden CasaOS kurdum. İçine ise AdGuard Home kurdum. AdGuard Home'un bana verdiği DNS dinleme IP'lerini modem arayüzüne giremiyorum çünkü null olarak duruyorlar. Hangi servis sağlayıcıyı kullanıyorsunuz diye soracak olursanız klasik SansürOnline :D

Biraz araştırma ile bunun SansürOnline'ın bilerek yaptığını öğrendim. Bu durumu aşmanın başka bir yolu yok mu? Şu an burada tıkandım. Yardımınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim, hepinize iyi günler diliyorum.

Ekran görüntüsü 2025-09-12 181012.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
DHCP ayarını kapatıp AdGuard Home'dan açarsan DNS ayarlamana gerek kalmaz. Tüm IP'ler AdGuard verir.

Onun dışında root yetkisi alman lazım ama onlar da çalışmıyor.

DHCP ayarını kapatıp AdGuard Home'den açarsan DNS ayarlamana gerek kalmaz tüm IP'ler AdGuard verir.

Onun dışında root yetkisi alman lazım ama onlar da çalışmıyor.

Hocam o nasıl oluyor? DHCP devre dışı bırakırsam internete erişmekte sorun yaşamaz mıyım? Detaylı anlatırsan sevinirim.

AdGuard sunucusu kurdun sandım Raspberry Pi üzerinden.

Sadece DNS ile bir şey yapılmaz.

Eski laptopuma Ubuntu CasaOS üzerinden kurdum. Programın her şeyi hazır portları vs. sadece bana verdiği DNS IP'yi modem yönlendiricime vermek kalmıştı onu da sağ olsun Sansüronline sayesinde veremiyorum.