Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mr. Soprano

Yetkin
Bilgisayar üzerinden DNS değiştirebiliyorum ancak modemden nasıl değiştireceğimi bilemedim. WAN kısmına girince DNS yeri çıkmıyor.

Superonline kullanan arkadaşımda kapalıydı aynı modem olmasına rağmen TT fiberde bende açık değişebiliyorum. Ekstra ayar vs yapmadan.

Bilgisayar üzerinden DNS değiştirebiliyorum ancak modemden nasıl değiştireceğimi bilemedim. WAN kısmına girince DNS yeri çıkmıyor.

Hocam lan yerine tıklayıp dener misin orada en aşağıda olur açıksa.(lan grup yazar)

Root atmanız gerek, aynı router'ı TT FTTH altyapıda kullanıyorum.
Ben de TT altyapısında Netspeed ile kullanıyorum. Root nedir ve nasıl atılır, zararı/yararı var mı bilmiyorum. Bilgisayar üzerinden ve telefondan değiştirdim. Bu yeterli olur mu diğerlerine uğraşmadan?

Superonline kullanan arkadaşımda kapalıydı aynı modem olmasına rağmen TT fiberde bende açık değişebiliyorum. Ekstra ayar vs yapmadan.

Hocam lan yerine tıklayıp dener misin orada en aşağıda olur açıksa.(lan grup yazar)
WAN kısmında değil mi hocam? Gözükmüyor galiba bende. SS atabilir misiniz?

Ben de TT altyapısında Netspeed ile kullanıyorum. Root nedir ve nasıl atılır, zararı/yararı var mı bilmiyorum. Bilgisayar üzerinden ve telefondan değiştirdim. Bu yeterli olur mu diğerlerine uğraşmadan?

Burası sizde var mı?

1.webp

Son düzenleyen: Moderatör:

Kullandığınız cihazlarda DNS değiştirdiyseniz çok önemli değil zaten bu router'a root atılmıyor ya da herkeste çalışmıyor yöntemler diye biliyorum.

Lan grup var. Altında statik DHCP ve dhcpv6 da var.

LAN grup'a tıklayınca sağdaki default group'a tıkla, orada seçenekler çıkıyor.

Kullandığınız cihazlarda DNS değiştirdiyseniz çok önemli değil zaten bu router'a root atılmıyor ya da herkeste çalışmıyor yöntemler diye biliyorum.

LAN grup'a tıklayınca sağdaki default group'a tıkla, orada seçenekler çıkıyor.
Default grupta gözüküyor. Birincil ve İkincil DNS sunucusu diye. Birincil'de yazılan başka bir IP var. Buradan değiştirsem herkeste değişir mi? Yani açık galiba bende de değil mi?

Default grupta gözüküyor. Birincil ve ikincil DNS sunucusu diye. Birincil'de yazılan başka bir IP var. Buradan değiştirsem herkeste değişir mi? Yani açık galiba bende de değil mi?

Birincil ve ikincil DNS yerine girmek istediğin DNS adreslerini yaz. Değişir denemek istersen de telefonunda ya da PC'den DNS'leri sil, modemine yazdığın DNS gözükecek.

Çözüm
Birincil ve ikincil DNS yerine girmek istediğin DNS adreslerini yaz. Değişir denemek istersen de telefonunda ya da PC'den DNS'leri sil, modemine yazdığın DNS gözükecek.
Haa anladım hocam. Kullandığım cihazlardakileri değiştirdikten sonra gerek var mı bilemedim. Yine kullanmak istersem yapayım o zaman. Teşekkürler yardımınız için.