Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mr. Soprano

Yetkin
Bilgisayar üzerinden DNS değiştirebiliyorum ancak modemden nasıl değiştireceğimi bilemedim. WAN kısmına girince DNS yeri çıkmıyor.

Birincil ve ikincil DNS yerine girmek istediğin DNS adreslerini yaz. Değişir denemek istersen de telefonunda ya da PC'den DNS'leri sil, modemine yazdığın DNS gözükecek.
DHCP tarafında değiştirmişsiniz hocam, asıl önemli taraf WAN tarafı. Zapret, GoodbyeDPI gibi yazılımlar kullanırken WAN tarafı DNS değiştirmemiz işi daha da kolaylaştırıyor. WAN tarafındaki DNS aynı kaldığı zaman router hâlâ DNS zehirlemesi yapabilir.
Ben de TT altyapısında Netspeed ile kullanıyorum. Root nedir ve nasıl atılır, zararı/yararı var mı bilmiyorum. Bilgisayar üzerinden ve telefondan değiştirdim. Bu yeterli olur mu diğerlerine uğraşmadan?
Hocam, root atmanız yönetim panelinde en yetkili kullanıcı olmanız demek. Bir zararı yok ama bilmediğiniz ayarları bozarsanız internet erişiminiz kesilebilir. Cihazı bozarsanız reset düğmesi ile rootsuz eski hâline getirebilirsiniz. Ayrıca cihaz tarafı DNS ayarlasanız bile router DNS zehirlemesi yapıyorsa sizin girdiğiniz DNS'in bir önemi yok; ama GoodbyeDPI/Zapret çalışıyorsa boşa uğraşmaya da gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
DHCP tarafında değiştirmişsiniz hocam, asıl önemli taraf WAN tarafı. Zapret, GoodbyeDPI gibi yazılımlar kullanırken WAN tarafı DNS değiştirmemiz işi daha da kolaylaştırıyor. WAN tarafındaki DNS aynı kaldığı zaman router hâlâ DNS zehirlemesi yapabilir.

Hocam, root atmanız yönetim panelinde en yetkili kullanıcı olmanız demek. Bir zararı yok ama bilmediğiniz ayarları bozarsanız internet erişiminiz kesilebilir. Cihazı bozarsanız reset düğmesi ile rootsuz eski hâline getirebilirsiniz. Ayrıca cihaz tarafı DNS ayarlasanız bile router DNS zehirlemesi yapıyorsa sizin girdiğiniz DNS'in bir önemi yok; ama GoodbyeDPI/Zapret çalışıyorsa boşa uğraşmaya da gerek yok.

Arkadaş düz normal DNS değiştirmeyi sormuş bende kendim kullandığım yöntemi söyledim zapret kullanmıyorum ama GoodbyeDPI'da sorun yaşamadım hiç. Superonline'da bu kısımda yok bu arada daha da kapalı modem.