numan kaya

Gelişen
Bilgisayar degerlerim normal. Wi-Fi ile aldıgım hızlar çok kötü.
2.4GHz ve 5GHz denedim yine aynı sonuçları alıyorum.
Fiber geçmeden önce VDSL ile Wi-Fi üzerinden aldıgım degerler 40 ile 50 arasıydı.
Hangi cihaz ile hız testi yapsam sabit kalıyor 10 ile 15 arası hep sabit.
Modem markası: Huawei LG8245x6-50

Extra Tenda modemi router yaptım yine aynı hızları alıyorum Wi-Fi üzerinden.

Yardımcı olursanız sevinirim.

2.4GHz ve 5GHz ayırdım yine aynı.

17371004335.webp

WhatsApp Image 2025-02-12 at 23.35.23.webp

++

Son düzenleme:
Bilgisayar degerlerim normal. Wi-Fi ile aldıgım hızlar çok kötü.
2.4GHz ve 5GHz denedim yine aynı sonuçları alıyorum.
Fiber geçmeden önce VDSL ile Wi-Fi üzerinden aldıgım degerler 40 ile 50 arasıydı.
Hangi cihaz ile hız testi yapsam sabit kalıyor 10 ile 15 arası hep sabit.
Modem markası: Huawei LG8245x6-50

Extra Tenda modemi router yaptım yine aynı hızları alıyorum Wi-Fi üzerinden.

Yardımcı olursanız sevinirim.

2.4GHz ve 5GHz ayırdım yine aynı.

Eki Görüntüle 124012

Eki Görüntüle 124013

++
Wi-Fi hız sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem Yeniden Başlatma:
- Modemi kapatıp 30 saniye bekleyin, ardından tekrar açın. Bu, bazen ağ sorunlarını düzeltebilir.

2. Kanal Ayarları:
- Modem arayüzüne giriş yapın ve Wi-Fi kanal ayarlarını kontrol edin. 2.4GHz için genellikle 1, 6 veya 11. kanallar önerilir. 5GHz için ise 36, 40, 44 veya 48. kanalları deneyin.

3. Firmware Güncellemesi:
- Modeminizin yazılımını güncelleyin. Huawei’nin web sitesinden en son güncellemeleri kontrol edin.

4. Cihaz Yerleşimi:
- Modemi, evin ortası gibi merkezi bir yere yerleştirin. Duvarlar ve diğer engeller sinyali zayıflatır.

5. Bağlı Cihazları Kontrol Edin:
- Ağınıza bağlı olan cihaz sayısını kontrol edin. Çok fazla cihaz bağlıysa hızda düşme olabilir.

6. Ağ Güvenliği:
- Wi-Fi şifrenizin güvenli olduğundan emin olun. Açık bir ağ, başka kullanıcıların hızınızı etkilemesine neden olabilir.

7. Band Ayrıştırma:
- 2.4GHz ve 5GHz Bantlarını farklı isimlerle (SSID) ayırdığınızdan emin olun. Hangi frekansı kullandıklarını denemek için cihazları manuel olarak değiştirebilirsiniz.

8. Ethernet ile Bağlantı:
- Eğer mümkünse, modem ile bilgisayarınızı Ethernet kablosuyla bağlayarak hız testi yapın. Bu, kablosuz ağın sorunlu olup olmadığını anlamanızı sağlar.

9. Modem Resetleme:
- Yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, modem ayarlarını fabrika ayarlarına döndürmeyi düşünebilirsiniz. (Not: Bu, tüm ayarların silineceği anlamına gelir.)

Yukarıdaki adımları deneyin ve sonuçları gözlemleyin. Eğer sorun devam ederse, modem sağlayıcınızla iletişime geçmekte fayda var.

Wi-Fi hız sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem Yeniden Başlatma:
- Modemi kapatıp 30 saniye bekleyin, ardından tekrar açın. Bu, bazen ağ sorunlarını düzeltebilir.

2. Kanal Ayarları:
- Modem arayüzüne giriş yapın ve Wi-Fi kanal ayarlarını kontrol edin. 2.4GHz için genellikle 1, 6 veya 11. kanallar önerilir. 5GHz için ise 36, 40, 44 veya 48. kanalları deneyin.

3. Firmware Güncellemesi:
- Modeminizin yazılımını güncelleyin. Huawei’nin web sitesinden en son güncellemeleri kontrol edin.

4. Cihaz Yerleşimi:
- Modemi, evin ortası gibi merkezi bir yere yerleştirin. Duvarlar ve diğer engeller sinyali zayıflatır.

5. Bağlı Cihazları Kontrol Edin:
- Ağınıza bağlı olan cihaz sayısını kontrol edin. Çok fazla cihaz bağlıysa hızda düşme olabilir.

6. Ağ Güvenliği:
- Wi-Fi şifrenizin güvenli olduğundan emin olun. Açık bir ağ, başka kullanıcıların hızınızı etkilemesine neden olabilir.

7. Band Ayrıştırma:
- 2.4GHz ve 5GHz Bantlarını farklı isimlerle (SSID) ayırdığınızdan emin olun. Hangi frekansı kullandıklarını denemek için cihazları manuel olarak değiştirebilirsiniz.

8. Ethernet ile Bağlantı:
- Eğer mümkünse, modem ile bilgisayarınızı Ethernet kablosuyla bağlayarak hız testi yapın. Bu, kablosuz ağın sorunlu olup olmadığını anlamanızı sağlar.

9. Modem Resetleme:
- Yukarıdaki çözümler işe yaramazsa, modem ayarlarını fabrika ayarlarına döndürmeyi düşünebilirsiniz. (Not: Bu, tüm ayarların silineceği anlamına gelir.)

Yukarıdaki adımları deneyin ve sonuçları gözlemleyin. Eğer sorun devam ederse, modem sağlayıcınızla iletişime geçmekte fayda var.
Malesef aynı.