"Neden sigara içiyorsunuz?" sorusu sorulduğuna göre, bu konuyu da ben açmış olayım. İçmemiş olan forumdaşlar, selam olsun onlara. İradenizi bu kadar sağlam tutan nedir?
Detaylar
Kim cevapladı?2426
Üstün
- Makaleler
- 1
Gereksiz bir şey olarak düşünüyorum."Neden sigara içiyorsunuz?" sorusu sorulduğuna göre, bu konuyu da ben açmış olayım. İçmemiş olan forumdaşlar, selam olsun onlara. İradenizi bu kadar sağlam tutan nedir?
İhtiyaçta yok
Umarım bôyle devam ederiz.
İçmemiş olanlar hiç ağzına sürmemiş kesimdir diye tahmin ediyorum."Neden sigara içiyorsunuz?" sorusu sorulduğuna göre, bu konuyu da ben açmış olayım. İçmemiş olan forumdaşlar, selam olsun onlara. İradenizi bu kadar sağlam tutan nedir?
@2426, ben de öyle oldugunu dusunuyorum. VKI endeksim gayet iyi olmasına ragmen, nedense sehir ortamında halihazırda zar zor temiz nefes alırken sigarayla bunu daha da niye kısıtlayayım diyorum. Neticede zar zor yaşıyoruz gibi konuştum ama öyle.
Sahsimca yorumlarsam dogru onermeniz.İçmemiş olanlar hiç ağzına sürmemiş kesimdir diye tahmin ediyorum.
- Makaleler
- 6
Hic icmemis olan birisi icin irade ile bir ilgisi yok acikcasi. Nikotin bagimlisiysan, bir turlu kurtulamazsin bu illetten. Degilsen, zaten iradelik bir mevzu yok ortada.
Hayatimda hic agzima bile surmedim. Ihtiyac duymadim. Zaten tamamen gereksiz, tamamen zararli. Bagimlilik potansiyeli cok yuksek. Belki bu kadar guclu bir bagimli edici madde olmasaydi 1-2 sefer deneyebilirdim. Alkol de denedim cokca kez mesela ama hic bagimli olmadim. (En son 2025 yazinda alkol aldim, yani yaklasik 1 yildir icmedigime gore bagimli olmadigim buradan da anlasiliyor.
) Belki de ayni miktarda sigara icseydim coktan nikotin bagimlisi olmustum.
Uzak durun, hic baslamayin...
Hayatimda hic agzima bile surmedim. Ihtiyac duymadim. Zaten tamamen gereksiz, tamamen zararli. Bagimlilik potansiyeli cok yuksek. Belki bu kadar guclu bir bagimli edici madde olmasaydi 1-2 sefer deneyebilirdim. Alkol de denedim cokca kez mesela ama hic bagimli olmadim. (En son 2025 yazinda alkol aldim, yani yaklasik 1 yildir icmedigime gore bagimli olmadigim buradan da anlasiliyor.
Uzak durun, hic baslamayin...
Bu aslinda tipik bir irade örnegi. İrade, basladiktan sonra birakmakla oldugu gibi milletin kes gibi sigara ictigi yerde icmemek de irade ornegidir.Hayatimda hic agzima bile surmedim. Ihtiyac duymadim. Zaten tamamen gereksiz, tamamen zararli. Bagimlilik potansiyeli cok yuksek. Belki bu kadar guclu bir bagimli edici madde olmasaydi 1-2 sefer deneyebilirdim.
Hiç icmemis olan birisi icin irade ile bir ilgisi yok açıkçası. Nikotin bagimlisiysan, bir turlu kurtulamazsin bu illetten. Degilsen, zaten iradelik bir mevzu yok ortada.
Hayatimda hiç agzima bile surmedim. Ihtiyac duymadim. Zaten tamamen gereksiz, tamamen zararli. Bagimlilik potansiyeli cok yuksek. Belki bu kadar guclu bir bagimli edici madde olmasaydi 1-2 sefer deneyebilirdim. Alkol de denedim cokca kez mesela ama hiç bagimli olmadim. Belki de ayni miktarda sigara icseydim coktan nikotin bagimlisi olmustum.
Uzak durun, hiç baslamayin...
Hocam çok kesin konuşuyorsunuz 3 4 ay sonra 20 yaşıma gireceğim. Ve iki buçuk üç senedir iciyorum. Bırakırsam dediklerinizi yalanlarım
Alerjik astımım var istesem dahi içemem çevrem içse dahi ben içemiyorum şu lanet hastalığın tek faydası.
- Makaleler
- 6
Zararlarini bilen, bilincli biri icin zorlayici bir sey degil bu. Sosyal ortamda sana zorla icirmeye calisirlar, reddedersin, sirf bu yuzden sosyal dislanmalara ya da alaylara maruz kalirsin, buna ragmen icmezsin; bu guclu bir davranis sayilabilir ama kimi insanin hic cani bile istemez.Bu aslinda tipik bir irade örnegi. İrade, basladiktan sonra birakmakla oldugu gibi milletin kes gibi sigara ictigi yerde icmemek de irade ornegidir.
Benim de cevremde deli gibi sigara icildi hep. Bir kere bile canim cekmedi. Irade konusu da cok yanlis anlasiliyor bu arada. Iradeden ziyade sistem meselesi bu tarz seyler. Cunku irade dedigimiz sistem cok kirilgandir ve en ufak sorunda dahi cokebilir.