2565

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.

Huawei LG8245X6-50 bu marka modeme sahibim Türk Telekom'un verdiği.

Şu yazılımla modem arayüzünden indirdiğim şifreli yapılandırma dosyasını çözdüm ve içine root yetkilerine sahip user ekledim.
Ancak aynı yazılımla tekrar şifreleyip modem arayüzünden upload etmek isteyince aşağıdaki hatayı veriyor:

1739992085145.webp

Bir yerde yanlış mı yapıyorum acaba? Bu yazılım decrypt ettikten sonra gz formatında çıkıyor dosya. Ben de tekrar encrypt etmeden gz formatına çevirip şifrelemeyi de denedim olmadı maalesef. Her türlü opsiyonu denedim.

Şifreli ve şifresiz config dosyalarım aşağıdadır:

(XML uzantılı olan şifreli olandır. Modemden config yedeği alınca bu dosyayı indiriyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar TT versiyonu için uygulama hazırladım.

Uygulama Link: https://www.mediafire.com/file/81r55ppk2k3dvou/Huawei_Root_Tool.zip/file

Öncelikle bilgisayarımızın internet kablosunu modemin WAN girişine takıyoruz. Daha sonra uygulamayı açıyoruz ve bağladığınız Ethernet port ismini yazıyoruz.

1766567434597.webp

Uygulama otomatik root aktif etme işlemini yapacaktır. Root şifresi: Root2025.

1766567508010.webp

Not: Bağlantı kurmazsa internet kablosunu çıkarıp tekrar WAN portuna takın veya kapatıp açın. Bağlantı kurmamaya devam ederse modemi sıfırlamanız gereklidir.

Not2: Uygulama tr069 erişimini otomatik kapatmaktadır sonraki güncellemelerde sorun yaşamamak için.

Uygulama Link: https://www.mediafire.com/file/81r55ppk2k3dvou/Huawei_Root_Tool.zip/file

Öncelikle bilgisayarımızın internet kablosunu modemin WAN girişine takıyoruz. Daha sonra uygulamayı açıyoruz ve bağladığınız Ethernet port ismini yazıyoruz.

Eki Görüntüle 212898

Eki Görüntüle 212899

Not: Bağlantı kurmazsa internet kablosunu çıkarıp tekrar WAN portuna takın veya kapatıp açın. Bağlantı kurmamaya devam ederse modemi sıfırlamanız gereklidir.

Not2: Uygulama tr069 erişimini otomatik kapatmaktadır sonraki güncellemelerde sorun yaşamamak için.

Selamlar, öncelikle elinize sağlık. Ancak VirusTotal dosyada bir şeyler olduğunu iddia ediyor: https://www.virustotal.com/gui/file...11d09d9736895e6347ef2c09feb6f4bb74c?nocache=1

Executable olmayan hali mevcut mudur?

@Ferdi Burak, hocam verdiğiniz yönergelerin hepsini uyguladım, hatta resetledim de ama işlem yapamadı. Nasıl çalıştırabilirim?

Son düzenleme:
Selamlar, öncelikle elinize sağlık. Ancak VirusTotal dosyada bir şeyler olduğunu iddia ediyor: https://www.virustotal.com/gui/file...11d09d9736895e6347ef2c09feb6f4bb74c?nocache=1

Executable olmayan hali mevcut mudur?

@Ferdi Burak, hocam verdiğiniz yönergelerin hepsini uyguladım, hatta resetledim de ama işlem yapamadı. Nasıl çalıştırabilirim?

Uygulamada herhangi bir virüs bağlantısı yoktur tamamen python kodudur eklenti ve kalıpları birleştirdim sadece.

Bağlantı kurması için öncelikle Türk telekom modem olması gerekiyor Türkcell de bağlantı sistemi farklı bu uygulama Türk telekomda çalışıyor şimdilik. Sadece bağlantı kurmada hata alıyorsan modem ip adresi almıyor demektir Ethernet bağlantısını ipv4 adresini otomatiğe al ve internet kablosunu modemin wan girişine tak daha sonra uygulamayı açıp ethernet ismini yazdığında ip dağıtma modunda aktif bir şekilde işlem yapacaktır işlem süresi ortalama 1-2 dk. Türktelekom modemi ise herhangi bir bağlantı problemi olmadan çalışacaktır.

Eki Görüntüle 212898

Eki Görüntüle 212899

Merhaba, Öncelikle program için teşekkür ediyorum.

TTNET kullanıyorum. Maalesef bu ekranda kalıyor program. Sorun ne olabilir acaba?

1766694887854.webp

Merhaba, Öncelikle program için teşekkür ediyorum.

TTNET kullanıyorum. Maalesef bu ekranda kalıyor program. Sorun ne olabilir acaba?

Eki Görüntüle 213333
Öncelikle turktelekom modemi değil mi? alt yapı olarak TTNET olması önemli değil modem sağlayıcısı türktelekom olması gerekiyor. şu anda superonline ve diğer sağlayıcıların modemlerinde çalışmıyor yeni uygulama geliştiriyorum hepsinde çalışabilecek şekilde bittiğinde paylaşım yapacağım. türktelekom modemi ise yönetim portundan bağlantı almıyor gibi görünüyor bunuda root erişimi olmadan aktif etmek için config düzenlemeniz gerekebilir.

Öncelikle turktelekom modemi değil mi? alt yapı olarak TTNET olması önemli değil modem sağlayıcısı türktelekom olması gerekiyor. şu anda superonline ve diğer sağlayıcıların modemlerinde çalışmıyor yeni uygulama geliştiriyorum hepsinde çalışabilecek şekilde bittiğinde paylaşım yapacağım. türktelekom modemi ise yönetim portundan bağlantı almıyor gibi görünüyor bunuda root erişimi olmadan aktif etmek için config düzenlemeniz gerekebilir.
Modemi TTNET verdi. Sağlayıcı da TTNET. Config düzenlemesini nasıl yapabilirim? Nerede ne değişiklik yapmam gerekir. Talep ettiğiniz bilgi olursa gönderebilirim.