Canlarım selam,

Yaklaşık çıktığı günden bu yana Huawei Mate 20 Lite 64 GB kullanmaktayım, nasip olursa iPhone 15'e geçiş yapacağım.

Aradaki fark çok olur mu? Tökezler miyim?
Bence Iphone 16e almak daha mantıklı bir tercih. Özellik bakımından yakın özelliklere sahip. Ana farkı Iphone 15'in ekranının Iphone 16e'ye göre daha iyi olması. İşlemci gibi faktörlerde 16e daha iyi sonuç veriyor.

Kullandığınız telefondan iPhone 15’e geçerseniz bir yükseltme yaşarsınız, ancak Apple Intelligence desteği olmamasından dolayı almak isterseniz en kötü iPhone 15 Pro veya 16e almanızı öneririm. Daha uzun ömürlü olur.

Tökezletmez, aksine çok daha rijit bir telefona sahip olursun. Ama sana 128 GB yeter mi? Apple biliyorsun, hafıza arttıramıyorsun daha sonra. Attığın linkteki telefon 128 GB. Mümkünse 256 GB daha iyi olur ilerleyen dönemler için. Bütçe çerçevesinde tabii. Alabildiğin en güncel modeli alırsan daha iyi olur. Yaklaşık 2-3 ay sonra 17 tanıtılacak, o yüzden. Önemli olan senin içine sinen model, senin kafana en yatan cihaz hangisi?

Tökezletmez, aksine çok daha rijit bir telefona sahip olursun. Ama sana 128 GB yeter mi? Apple biliyorsun, hafıza arttıramıyorsun daha sonra. Attığın linkteki telefon 128 GB. Mümkünse 256 GB daha iyi olur ilerleyen dönemler için. Bütçe çerçevesinde tabii. Alabildiğin en güncel modeli alırsan daha iyi olur. Yaklaşık 2-3 ay sonra 17 tanıtılacak, o yüzden. Önemli olan senin içine sinen model, senin kafana en yatan cihaz hangisi?

128 GB gayet yeterli. FPPRO gibi yerlerde NAND değişimi yapılabilip hafızası arttırılabiliyor.

128 GB gayet yeterli. FPPRO gibi yerlerde NAND değişimi yapılabilip hafızası arttırılabiliyor.

Ama herkese yetmeyebilir. Bana yetmiyor mesela 256 ya da 512 GB alırım her daim. Giriş model olsa bile telefonum. İşte herkeste telefonun içini açtırmak istemeyebilir. FPPRO ve dediğiniz işlemden haberim var. Herkese hitap eden bir hafıza arttırma yöntemi değil maalesef. O yüzden o konuda yorum yapmadım. Zaten üst segment amiral gemisi modellerde, 128 GB nadir görüyoruz artık.

Yani anakarta müdahale etmek, telefonu söktürtmek bir parça ekstrem bir durum. İleride böyle yapılacağına şimdiden 256 almak çok daha doğru bir hareket olur.

Katılıyorum. :thumbsup: