Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

1589

Üstün
Makaleler
2
Merhabalar, normalde muazzam olacak fotoğrafları rezalet hale getiren bir yazılım ile karşı karşıyayım.

Anlatmaya çalıştığım şu:

Fotoğrafı çekmeden önce ekranda gözüken
Screenshot_20240218_161605_com.huawei.camera.webp

Çektikten sonra
IMG_20240218_161602.webp

Üstteki biraz bulanık çıkmış ss almaya çalışırken telefon sallanıyor bir türlü sabit tutamadım ama olayı anladınız siz.

Çözüm
AI özelliğini kapatıp dene. Makine pozlama yapıyor. Olmazsa PRO modda çek. Işık yetersiz olduğundan yapıyor bunu.
Valla hocam şaşırdım o kartı çok uzun süre kullanan insanları tanıyorum.
Büyük ihtimalle mining yapılmış sorunlu diye satılan bir kart. Satıcı ben teknoloji öğretmeniyim demişti, kardeşimin İnternet kafesi var ben şehir dışındayım kartın bakımını yaptım falan deyip sattı. İnternet kafeden aldım zaten adam poşet bile vermeden elime kartı verdi eve yolladı. Poşet yok mu abi deyince aklına geldi.

İngilizce kullaniyorum cihazi ve ''More'' diye gozukuyor orasi, ''Diger'' diye cevirmisler. Gozumden kacmis, kusura bakmayin. 😅
Sorun değil 🙂 İngilizcemiz o kadar da berbat değil yaa.

Üzerinden bayağı bir yıl geçmesine göre hala mükemmel cekiyor.
Güzel cihaz kamera anlamında gerçekten. Ben zaten bu telefon ilk çıktığı zamanlarda bu telefonun hayranıydım o zaman muhteşem 3'lü den biriydi. (S10+, iPhone XS ve Mate 20 Pro) Babamla vatan computer'e gidip aldığımız zamanı dakikası dakikasına hatırlıyorum, 5 yıldır kullanılıyor. Babamın telefonuydu Bi 4 yıl o kullandı, 1 yıldır bende.

Bende de Mate 30 Pro var. Biraz manuel ayarlama ile halen çok iyi çekebileceğin senaryolar var.

Tahminimce sendeki senaryo az ve değişken ışık kaynaklı.

Gece modu olmazsa bile ışığın değişkenlik gösterdiği ve az olduğu yerlerde pozlama süresini uzatarak daha iyi ışık toplamaya çalışıyor.

Üstte de dedikleri gibi ya Pro modda çekmeni ya da açıklık modu sayesinde değişken diyaframı sabitleyerek kullanarak sabit diyafram degeri ile ışığı dengelemeni öneririm.

Pro modda da RAW tipinde ve ISO değerini manuel vererek çekmeni tavsiye ediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.