HarunU
Uzman
Merhaba arkadaşlar,
Yakın zamanda Superonline aboneliğimi iptal ettirdim. Modemi teslim etme süresi (aslında bugün son gündü ama bayi kapalı olduğu için gidemedim) geçtiği için 650 TL cihaz ücreti yansıttılar. Ücreti yansıtıldığı için modem artık bende kalacak. Cihazın tam modeli: Huawei OptiXstar HG8245X6-10.
İçinde mobil internet paketi olan hattım ve yedek bir Android telefonum var. Bu interneti evdeki bu modeme aktarıp tüm eve dağıtmak gibi bir projem var.
Sormak istediğim iki ana soru var:
@Recep Baltaş konusunda HG8245X6 modelinde root yöntemlerini denedim ama yapamadım muhtemelen HG8245X6-10 için farklı bir yol izlemem gerek.
Yakın zamanda Superonline aboneliğimi iptal ettirdim. Modemi teslim etme süresi (aslında bugün son gündü ama bayi kapalı olduğu için gidemedim) geçtiği için 650 TL cihaz ücreti yansıttılar. Ücreti yansıtıldığı için modem artık bende kalacak. Cihazın tam modeli: Huawei OptiXstar HG8245X6-10.
İçinde mobil internet paketi olan hattım ve yedek bir Android telefonum var. Bu interneti evdeki bu modeme aktarıp tüm eve dağıtmak gibi bir projem var.
Sormak istediğim iki ana soru var:
- Telefondan HG8245X6-10'a İnternet Köprüsü (Type-C -> Ethernet): Telefonu bir Type-C - Ethernet adaptörü ve CAT6 kablo kullanarak modemin LAN portuna bağlamayı düşünüyorum. Telefondan "Ethernet Paylaşımı" (Ethernet Tethering) özelliğini açtığımda, Huawei HG8245X6-10 bu interneti WAN üzerinden alıp evdeki Wi-Fi cihazlarına ve diğer LAN portlarına dağıtabilir mi? Modemin arayüzünden WAN ayarlarını DHCP (Dinamik IP) olarak yapılandırmak yeterli olur mu, yoksa Superonline yazılımı buna engel olur mu?
- Huawei HG8245X6-10 Root Erişimi veya Orijinal Yazılım Yükleme: Cihazın üzerinde Superonline’ın birçok özelliği kısıtlayan özelleştirilmiş yazılımı var. Cihazı Superonline yazılımından tamamen kurtarıp Huawei'in kendi orijinal yazılımını yüklemem mümkün müdür?
@Recep Baltaş konusunda HG8245X6 modelinde root yöntemlerini denedim ama yapamadım muhtemelen HG8245X6-10 için farklı bir yol izlemem gerek.