Yigit75

Çalışkan
Merhaba,

Bende Keenetic Ultra ile Huawei sahada Huawei SFP kullandım gereken ayarlamaları yaptım o5'i de gördüm, PPPoE bilgilerini girdim connect oldu fakat IP alamadı internete çıkamıyorum fotoğrafları paylaşıyorum :).

@Majdev desteğini rica ederim. :)

Dosya Ekleri

• sfp.webp
    sfp.webp
    6,3 KB · Görüntüleme: 125
  • ekran2.webp
    ekran2.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 100
  • Screenshot 2025-03-21 211847.webp
    Screenshot 2025-03-21 211847.webp
    14,5 KB · Görüntüleme: 102
  • Screenshot 2025-03-21 212641.webp
    Screenshot 2025-03-21 212641.webp
    18 KB · Görüntüleme: 110
Merhaba,

Bende Keenetic Ultra ile Huawei sahada Huawei SFP kullandım gereken ayarlamaları yaptım o5'i de gördüm, PPPoE bilgilerini girdim connect oldu fakat IP alamadı internete çıkamıyorum fotoğrafları paylaşıyorum :).

SFP'de veya routerda vlan ID yanlış olabilir, vlan ID doğru ise fake 5 statuste olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba,

DNS adreslerini manual verir misiniz?

SFP'de veya routerda vlan ID yanlış olabilir, vlan ID doğru ise fake 5 statuste olabilir.
IP almış fake status değil bence.

Nokia ONT'de fake statusu geçebilen var mı?

Son düzenleme:
Nokia sahada hangi ayarlarla bağlantıyı aldınız acep?

Fake 05, Omci bilgileri eşleşmediğinde oluyor, Nokia sahada.

Nokia sahada yaptım derken SFP'yi aktif olarak kullandım önceden şu an ZyXEL :)
Yani ben fake status görmedim.

Resimde IP aldığı görünüyor aslında ben görmemişim.

Fake O5 taktığınız gibi geliyor mu? Yoksa yine ayar yapıyor musunuz? Şu yüzden soruyorum deneme yaptığın yerde herhangi bir ONT taksam bile direk O5 oluyor herhangi bir klonlama yapmadan bide. Orjinal ONT’de ki tüm bilgileri aktarmama rağmen IP alamıyorum. SFP O5 vermesine rağmen VLAN ID’leri ve OLT bilgilerini alamıyor.

Fake O5 taktığınız gibi geliyor mu? Yoksa yine ayar yapıyor musunuz? Şu yüzden soruyorum deneme yaptığın yerde herhangi bir ONT taksam bile direk O5 oluyor herhangi bir klonlama yapmadan bide. Orjinal ONT’de ki tüm bilgileri aktarmama rağmen IP alamıyorum. SFP O5 vermesine rağmen VLAN ID’leri ve OLT bilgilerini alamıyor.
Bana sordu isen, vlan gelmiyor fakat superonline da kullanan bir arkadaşımda vlan onda da görünmediğini söyledi.

Alcatel ve Huawei iki sfp de çalışıyor onda. Sahası Huawei.