ilkeryuksel

Uzman
Makaleler
3
Yer
Ankara

Hunt: Showdown, Crytek tarafından geliştirilen ve yayımlanan, hem PvE hem de PvP unsurlarını birleştiren birinci şahıs nişancı (FPS) türünde bir oyunudur. 1890'ların alternatif bir gerçekliğinde geçen oyun, karanlık ve tehlikeli bataklık alanlarında geçmektedir. Oyuncular, canavar avcısı olarak çeşitli yaratıkları avlarken aynı zamanda diğer oyuncularla da mücadele ederler.

Oyun Mekanikleri ve Amaç
Hunt: Showdown'un temel amacı, haritada bulunan büyük bir canavarı avlamak ve ganimeti toplamak. Ancak, bu görevi yerine getirirken diğer oyuncu ekipleriyle de karşılaşabilirsiniz. Bu, oyunun gerilim ve strateji dolu yapısını artırır. Avınızı başarıyla tamamladıktan sonra haritadan kaçmak için güvenli bir bölgeye ulaşmanız gerekir.

Özellikler​

• Benzersiz Atmosfer: 1890'ların karanlık ve gotik ortamında geçen oyun, etkileyici grafikler ve detaylı çevre tasarımlarıyla dikkat çekiyor.
  • Dinamik PvPvE: Hem yapay zeka düşmanlarıyla hem de gerçek oyuncularla mücadele edebilme imkanı, oyunun her anını heyecanlı kılıyor.
  • Kalıcı Ölüm: Oyuncuların avcıları öldüğünde, topladıkları ganimetleri ve ilerlemelerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırlar.
  • Kooperatif Oynanış: Oyuncular, ister tek başlarına ister iki kişilik ekipler halinde oynayarak stratejik avantajlar elde edebilirler.

Strateji ve Taktikler​

Oyunda başarılı olmak için dikkatli ve stratejik bir oyun tarzı benimsemek önemlidir. Sessiz hareket etmek, iz bırakmamak ve düşmanların konumlarını tahmin edebilmek kritik rol oynar. Ayrıca, takım arkadaşlarınızla iyi bir iletişim kurarak görevleri koordineli bir şekilde tamamlamak, zafer şansınızı artırır.

Sistem Gereksinimleri​

Hunt: Showdown, yüksek grafik kalitesi ve detaylı çevre tasarımları nedeniyle güçlü bir bilgisayar gerektirir. Minimum ve önerilen sistem gereksinimlerini kontrol etmek, sorunsuz bir oyun deneyimi için önemlidir.

Hunt: Showdown, eşsiz atmosferi ve dinamik oyun mekanikleriyle oyunculara gerilim dolu bir deneyim sunuyor. Hem strateji hem de refleks gerektiren bu oyun, korku ve aksiyon sevenler için mükemmel bir tercih.

Yakında gelmesi beklenen DLC fragmanı yayınlandı!

Bu forum başlığı altında oyun hakkında deneyimlerinizi ve stratejilerinizi paylaşabilirsiniz. İyi avlar!🤠

Oyunu merak ettim açıkçası, tecrübe edenlerin yorumlarını bekliyorum.
Uzun süredir oynuyorum, oyun çok iyi yorumlara sahip olmasına rağmen ülkemizde pek ilgi görmedi. Tahminim alışkanlık edindiğimiz nişangah düzeninden farklı olmasıdır diye tahmin ediyorum.

Yoksa oyun başlı başına bir baş yapıt diyebilirim.
Duo Trio Solo modları bulunsada ilk etapda bilen kişilerle eşli girmenizi öneririm.

Oyunu merak ettim açıkçası, tecrübe edenlerin yorumlarını bekliyorum.
Oyun çok zor, öldüğün zaman topladığın veya sahip olduğun silahlar gidiyor. Oyunda hayatsızlar çok fazla, pusuya oturuyorlar. Birisi katanayla üstüne rushlayıp sana tek atabiliyor. Oyuna arkadaşlarınla girmeye çalışınca bazen oyuna seni veya arkadaşlarını yüklenme ekranın da bırakıyor. Yorumlara bakarsanız zaten göreceksiniz. Optimizasyonu pek iyi değil ve oyun çok eski hissettiriyor.

Oyun zor ama baya eğlenceli. Amaç haritada bulunan ana canavarı öldürüp ondan düşen 2 nişanı almak ve haritadan tahliye olmak. Bazı zamanlarda haritada aynı anda 2 tane BOSS canavarı çıkabiliyor. Oyunun zor olma nedeni ise sen ve takım arkadaşın veya arkadaşların ölürse karakterini ve ekipmanlarını tamamen kaybetmen. Ayrıca çoğu silah ile kafadan tek yiyebiliyor olman. Ekipman önemli olmasa bile karakterine seviye kasabildiğin ve ekstra perkler ile özellik ekleyebildiğin için birdaha karakter kasabilme için minimum 3-4 maç özelliksiz karakter ile canlı çıkmak zorunda kalıyorsun.
Bu nişanları hali hazırda canavarı öldüren avcıları öldürerek onlardan da alabiliyorsun.
Kısaca maçların işleyişini anlatacak olursak. Haritada ipuçlarını topla ve BOSS'un yerini sapta. Daha sonra yaratığı ilk siz bulduysanız kesip nişanı al ve haritanın köşelerinde bulunan tahliye noktalarından birine ölmeden ulaşıp tahliye ol veya yaratığı senden önce bulan olduysa onları alt edip nişanı alman lazım. Oyunun bir zor yanı da sen canavarı kestiğin zaman nişanları alabilmek için defnetmen gerekli ve defin işlemi esnasında canavarın konumu tüm herkese açılıyor ve tüm oyuncular senin lokasyonuna üşüşüyorlar. Baya eğlenceli zor bir oyun kesinlikle şans verilmesi gerekli.
Bu arada baktınız canınız az ve öleceksiniz. Hiçbir şey almadan da haritadan tahliye olarak hiçbir eksi puan yemeden bir sonraki maça geçebiliyorsunuz avcılar ile.
Oyunda 1 maçta çok fazla insan olmuyor. 5 squad oluyor her maç ve eğer 3'Lü girerseniz 1 maç haritasında 15 ve 2'li ekip olarak girerseniz 1 maç haritasında en fazla 10 kişi oluyor.

Oyunu birlikte oynamak isteyen olursa Steam'den arkadaş olarak beni eklebilirsiniz (ID: 88114819).
Çoğu günler geceleri oynuyoruz. bam bamm! 🤠