@Ali Osman Uz, Lenovo bu adaptör nanesini Ideapad serisinde de yapmıştı. Neden düşük amperajlı adaptör veriyorlar, gerçekten bilmiyorum. Yani ben açıkcası 230W adaptörü bile yeterli bulmuyorum her ne kadar drenaj yaşamasam da, zira aynı özellikli başka Dell cihazlarda 330W adaptör var.
Cihazda oluşacak en ufak arızayı insanımız anakart arızası sayıyor da olabilir. Onarma sırasında Windows 11 kapandığından ötürü benim cihazım da açma tuşuna duyarsızdı, istediğiniz kadar uğraşın, hiçbir şekilde açılmıyordu. Yani gören olsa anakartın uçmuş derdi bana. Ama ben başıma geleni bildiğimden sorunu anakarta atmamıştım. Cihazın en altında ufak bir Novo anahtarı var, Novo anahtarına basıp açtığınızda cihaz açılıyor, anahtardan açılmıyor. Temiz bir kurulum sonrası bu durum da gitmişti mesela.
Bu durum Reddit sayfalarında da mevcut. İnsanlar adaptörü bozulduğunda cihazın şarjı olmayıp açılmıyorsa hemen anakart arızası sanıyorlar. Bu da aslında orada üretilen anakartların bozulmasının problemi, bu da insanlarda böyle bir algı yaptı.
Bunu biraz zaman gösterecek. Bir de nispeten LOQ'a göre daha yeni bir cihaz dediğiniz. Bu mikrokod yönetimini en iyi yapan marka Asus oldu. Hem hızlı hem de en güncelini eklediler. Lenovo bu işte oldukça yavaş kaldı. Kaldı ki LOQ cihazlar da 2023'den beri üretildiği için, özellikle 2023 cihazları sık bozuluyor. (Eski mikrokodlu BIOS'u içeren cihazlar). Onun için daha fazla vaka olmaması adına mikrokod güncellemesi öneriyoruz. Anakartlar işlemci çevresinden gidiyor, bu kesin gibi.