- Makaleler
- 1
Mükemmel bir deneme noktası oldu bu ayarlar benim için, gerçekten aşırı agresif olmayan günlük kullanıma uygun ve tecrübelerime göre Nitro 1-2-0 hariç her şeyin uyarlanabileceği bir setup olmuş. Emeğinize sağlık. Ben büyük ihtimalle 1.3 SoC'ye çıkmak durumunda kalacağım silicon yüzünden. Teşekkür ettim.
@Ayhan Dönmez Loadline'ın ve Scalar'ın risk/reward mantığını ufak özet geçebilir misiniz?
VDDSOC için zaten bildiğim kadarıyla bu kartta Turbo geliyor, verdiğin VSOC'a kitliyor. Yük altında VDrop olmaması adına önemli. CPU VCORE LLC ise ayrı. PBO için Turbo olması iyi, ASUS'taki Level 7 tekabül eder. Yük altındaki VDrop ile ilişkili bu ayarlar çok büyük oranda. V/F eğrisini etkiler. VDrop kontrol altına alınmazsa crash ya da mavi ekran yersin örneğin. Genel anlamda ama çok dokunman gereken ayarlar değil. PBO ile birlikte eksi değeri bir tık daha artırmada ve yük altında stabilleştirmede görevi var.
Risk ile uzaktan yakından alakası yok diyebilirim ama, zaten ASUS'ta Level 8 ya da Gigabyte'da Extreme önermiyoruz. Bunun bir tık altı kullanılmalı, öteki türlü Overshoot oluyor. Statik OC'de voltaj sabitleyip ancak kullanılabilir.