Merhaba, şu ana kadar şunları kaldırdım;
  • Mi browser.
  • Msa servisi.
  • Müzik
  • Mi video.
Kaldırmam gereken başka servisler ya da uygulamalar var mı?

Çok daha fazlası var içinde. Çin ROM'unda ön yüklü olan uygulamalar bu globalde gömülü geliyor mesela, telemetriler var. Daha bu yaptığın buz dağının ön yüzü.
Mesela çok pil harcayan uygulama kasası diye bir şey vardı. Onu sil baştan başlıyorsan.
Ancak sana önerim, bu işi bilen biriyle birlikte yap ya da iyi bir liste bul araştırarak sil. Xiaomi'de silmen gereken çok fazla şey olacaktır.
Ancak cihazı bricklemede :D

Çok daha fazlası var içinde. Çin ROM'unda ön yüklü olan uygulamalar bu globalde gömülü geliyor mesela, telemetriler var. Daha bu yaptığın buz dağının ön yüzü.
Mesela çok pil harcayan uygulama kasası diye bir şey vardı. Onu sil baştan başlıyorsan.
Ancak sana önerim, bu işi bilen biriyle birlikte yap ya da iyi bir liste bul araştırarak sil. Xiaomi'de silmen gereken çok fazla şey olacaktır.
Uygulama kasasının içindeki bir kaç widget'i kullanıyorum ama.

Kaldirilmasi gereken çok fazla uygulama var ancak en temelleri sayayim.

• GetApps
  • msa
  • Mi Coin, Mi ditto, Mi cloud gibi neredeyse tum "mi" servisleri.
  • Yellow pages
  • Xiamoi cloud
  • Ai servise(HyperOS 3)
  • Feedback

TR rom birde cihaz.

Uygulama kasasına baktım şimdi. Pil kullanımı %0,3 olarak gözüküyor.

@Aakons hocam bir sorum olacak. Güncelleme geldiği zaman bunların tekrar yüklenme gibi bir ihtimali var mı ?

Son düzenleme:
TR ROM bir de cihaz.

Uygulama kasasına baktım şimdi. Pil kullanımı %0, 3 olarak gözüküyor.

@Aakons hocam bir sorum olacak. Güncelleme geldiği zaman bunların tekrar yüklenme gibi bir ihtimali var mı?

Ben Redmi Note 12 Pro 4G kullanıyorum MIUI'dan HyperOS geçtiğimde get apps gibi debloat ettiğim uygulamalar geri yüklenmemişti.

TR ROM bir de cihaz.

Uygulama kasasına baktım şimdi. Pil kullanımı %0, 3 olarak gözüküyor.

@Aakons hocam bir sorum olacak. Güncelleme geldiği zaman bunların tekrar yüklenme gibi bir ihtimali var mı?

Önyüklü gelenler tekrar yüklenmezde daha detaylı silme yaparsan bazı telemetriler geri yüklenebilir.