Bu özellik açılmalı mı bilgili olan birkaç kişiye sordum ve bunun CPU'dan CPU'ya hatta oyundan oyuna değişebileceğini söylediler en doğru yöntemin capframex ile benchmark yapıp ona göre hareket etmek gerekir dediler sizce ne yapmalıyım?
Detaylar
Kim cevapladı?Ghasty
Uzman
multithreading herhangi bir cekirdegin aynı anda birden fazla thread kullanmasını sagliyor. Performans dususu yasatmaz aksine cogu oyunda arttirir, performans dususunun sebebi artan cpu sicakligi olacaktir. benchmarklarda thermal throttling yemiyorsa surekli acik kullanabilirsin.
DarthGorsoy
Bilgin
Ben açık kullanıyorum. Oynadığım oyunlar işlemciyi sömüren oyunlar. 3-5 asagi alacaksam da her oyuna göre aç kapayla uğraşmam hocam. Genellikle faydasını görüyorum. Kullandığım islemci i9-12900K. 8 performans çekirdeği 8 tane de verimlilik çekirdeği var. Ayrıca 8 performans çekirdeklerinin hepsini 5.2 GHz carpana sabitledim. Yine burada E-core frekansı boostlayarak da performans artışı saglayabiliyoruz ama o zaman E-core mantığı pek kalmayabiliyor. Iste bu şekilde kimisi de hyper-threading mantığında oldugu gibi Intel anakartlarda oyun modunu acin, e-core devre dışı kalsın deniyor. Ben denedim, o da boş geldi bana zira oyun dışında düşük frekansta daha serin çalışacak islemci sadece 5.2'lik ana cekirdeklerle çalışmak zorunda kalıyor. Ben yine yaptığım testlerde gerekmedikce öyle çok da thread kullanıldığını gormedim. Öyle durumlarda hep %0-%1 kullanımda oluyor.
- Makaleler
- 4
Hyperthreading, sanal bir çekirdek yaratarak fiziksel çekirdeğin boşta kaldığı durumları değerlendirerek performansı arttırmayı amaçlar. İşlemcinin boş alanlarına daha fazla işlem sığdırmak performansı arttırır ama gecikmeyi de arttırır. Oyunlarda CPU darboğazının artacağı anlamına gelir. Çoğu oyunda farklar çok azdır. Açık kalması performansa doğrudan olumlu etkiler.
Günlük kullanıcılar açık bırakmalı, en düşük gecikmeyi isteyenler kapatmalı.
Günlük kullanıcılar açık bırakmalı, en düşük gecikmeyi isteyenler kapatmalı.
Yeni konular
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-