TekTabanca

Uzman
i5-14400F işlemcim var, bu ayarı BIOS'tan açmam gerekiyor mu? Microsoft'un mağazasında bu ayar için "Intel Application Optimization" adında bir uygulama var. Bu ayarın oyun performansına bir etkisi var mı? Forumlarda araştırdım ama tam bilgi bulamadım, yardımcı olabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-11 170636.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-11 170636.webp
    38,3 KB · Görüntüleme: 47
i5-14400F işlemcim var, bu ayarı BIOS'tan açmam gerekiyor mu? Microsoft'un mağazasında bu ayar için "Intel Application Optimization" adında bir uygulama var. Bu ayarın oyun performansına bir etkisi var mı? Forumlarda araştırdım ama tam bilgi bulamadım, yardımcı olabilir misiniz?
- Intel Dynamic Tuning Technology'yi açıp açmamak:
- Eğer sisteminizin soğutması yeterliyse ve performans hedefliyorsanız, BIOS'tan açabilirsiniz. Bu teknoloji, işlemci sıcaklıklarını ve güç tüketimini optimize ederek daha iyi performans sağlayabilir.

- Intel Application Optimization Uygulaması:
- Bu uygulama, belirli oyunlar ve uygulamalar için işlemci ve grafik işlemci (GPU) kaynaklarını optimize eder.
- Oyun performansını artırma amacı taşır; bu, oyun içindeki akıcılığı ve genel deneyimi güzelleştirebilir.

- Ayarlama Önerileri:
- BIOS Ayarları: Intel Dynamic Tuning Technology’yi aktif edin.
- Uygulama Optimizasyonu: "Optimization" seçeneğini "Enabled" yapın ve sıklıkla oynadığınız oyunların yanındaki düğmeleri “On” olarak ayarlayın.

- Test Etme:
- Bu ayarları yaptıktan sonra performansı test edin; oyunları oynarken FPS ve genel performans üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu gözlemleyin.

Yukarıdaki adımlar, optimum oyun deneyimi için yardımcı olabilir.