Ethem Efe 57

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Selamlar herkese.

Son zamanlarda Android özelleştirme dünyasına sardım ve Icon Pack Studio, KWGT derken bu işlerin içine düştüm. Şu an hangi launcher ile devam edeceğime bir türlü karar veremiyorum. Denediğim üç uygulama hakkında fikrim şu şekilde:
  • Niagara Launcher: Tasarımı çok basit, akıcı ve aşırı minimal duruyor. Kullanımı çok estetik ama bir yandan da fazla mı sade kalır diye düşündürüyor.

• Nova Launcher: Özelleştirme seçenekleri tek kelimeyle muazzam. Her milimetresini kendi zevkime göre değiştirebiliyorum ama bu kadar çok detay arasında kaybolmak da an meselesi.

• Smart Launcher: Aslında çok basit, derli toplu ve güzel bir arayüzü var. İkonlarla da çok uyumlu çalışıyor; ancak tam anlamıyla kullanmak istediğimde premium (paralı) olması beni biraz frenliyor.
Açıkçası hepsi ayrı bir güzel duruyor ve aralarında gidip geliyorum. Kararsız kaldım. Sizce hangisinde kalmalıyım? Hangisini, neden önerirsiniz? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ne gibi özellikleri var? Her şeyi minimal olmasını seven bir insanım şahsen.
Mesela orta tuşa basınca uygulama arama yeri çıkıyor. Eğer uygulama telefonda yoksa Play Store'dan yazdığınız şeyi aratıyor. Ana ekrana favorilerinizi ekleyebiliyorsunuz, bir ikon pack uygulamasıyla entegre kullanabiliyorsunuz. Ben One Pro fark kullanıyorum, öyle bazı özellikleri var. Kullanırsanız diğer launcher'lerden daha iyi olduğunu anlarsınız.

Xiaomi kullandığım zamanlarda Nova Launcher kullanıyordum. Özelleştirme olarak çok güzeldi. Fakat anlamadığım şekilde telefon her seferinde kafayı yiyordu. Programı sildiğim an düzeliyordu.
Ben onu tabletimde kullanıyordum, o da güzel ama telefonu hızlı kullanmak için Niagara Launcher güzel.

Selam herkese.

Son zamanlarda Android özelleştirme dünyasına sardım ve ıcon pack Studio, kwgt derken bu işlerin içine düştüm. Şu an hangi Launcher ile devam edeceğime bir türlü karar veremiyorum. Denediğim üç uygulama hakkında fikrim şu şekilde:
  • Niagara Launcher: Tasarımı çok basit, akıcı ve aşırı minimal duruyor. Kullanımı çok estetik ama bir yandan da fazla mı sade kalır diye düşündürüyor.
  • Nova Launcher: Özelleştirme seçenekleri tek kelimeyle muazzam. Her milimetresini kendi zevkime göre değiştirebiliyorum ama bu kadar çok detay arasında kaybolmak da an meselesi.
  • Smart Launcher: Aslında çok basit, derli toplu ve güzel bir arayüzü var. İkonlarla da çok uyumlu çalışıyor; ancak tam anlamıyla kullanmak istediğimde premium (paralı) olması beni biraz frenliyor.
Açıkçası hepsi ayrı bir güzel duruyor ve aralarında gidip geliyorum. Kararsız kaldım. Sizce hangisinde kalmalıyım? Hangisini, neden önerirsiniz? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Microsoft Launcher.

Eki Görüntüle 267534
Ben onu tabletimde kullanıyordum, o da güzel ama telefonu hızlı kullanmak için Niagara Launcher güzel.
Xiaomi kullandığım zamanlarda Nova Launcher kullanıyordum. Özelleştirme olarak çok güzeldi. Fakat anlamadığım şekilde telefon her seferinde kafayı yiyordu. Programı sildiğim an düzeliyordu.
Şöyle bir şey yaptım. Smart Launcher ve Nova aklımda kalmadı değil ama güzel oldu gibi 🙏

Techolay Sosyal PWA uygulaması gözükmüyor, anlamadığım bir şekilde, onu çözmeye çalışıyorum.
Screenshot_2026-07-21-18-50-04-309_bitpit.launcher.webp

Android cihazlarda Launcher kullanmak sağlıklı değil.

Siz Launcher yükleseniz dahi sistemde varsayılan olarak gelen Launcher'ı kaldıramayacak veya arka planda durduramayacaksınız. Sonuç olarak donanım aynı anda iki Launcher çalıştırmanın yükünü üstlenecek.

Android cihazlarda Launcher kullanmak sağlıklı değil.

Siz Launcher yükleseniz dahi sistemde varsayılan olarak gelen Launcher'ı kaldıramayacak veya arka planda durduramayacaksınız. Sonuç olarak donanım aynı anda iki Launcher çalıştırmanın yükünü üstlenecek.
Telefonun kendi launcher seçim kısmı var, mantıken halihazırda gelen launcher'ı devre dışı bırakınca işlemler sona ermiyor mu?

Evet, belki tek tük işlemler devam ediyor olabilir ancak inanılmaz büyük bir performans düşüşü yaşayacağımı sanmıyorum. Şu ana kadar daha akıcı olduğunu hissediyorum genel olarak.