Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Helixo

Uzman
Skype'tan, WhatsApp'tan konuştuğumda sessize alıyor. Başka uygulamalarda ise direkt hiç ses gitmiyor ama ayarlarda ve Denetim Masasında çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Denetim masası/Donanım ve Ses/Ses/cihazınızın üzerine çift tıklayın sonra açılan pencerede sağ tarafta yer alan "Gelişmiş" seçeneğine tıklayın, bu bölümden 24 bit, 48000 Hz değerini bir alt değere düşürüp, önce "uygula" sonra "tamam" deyin ve öyle deneyin. Bunun işe yaraması gerekiyor.

Ekran görüntüsü 2024-11-15 223720.webp

@ADIWN, hocam üstteki fotoğraftaki yer bende yok Windows 10 kullanıyorum.

@ADIWN, olmadı yine hocam.
Ses sürücülerini, Chipset'i, GPU sürücülerini güncelleyin, tabii ki yapmışsınızdır ama yine de söylemek istedim.

Aklıma başka hiçbir çözüm gelmiyor
Skype'tan, WhatsApp'tan konuştuğumda sessize alıyor. Başka uygulamalarda ise direkt hiç ses gitmiyor ama ayarlarda ve Denetim Masasında çalışıyor.
Denetim masasinda ses ayarlarında kayıt özelliklerinde Mikrofonunuzun özelliklerinden gelişmiş ayarlarda, bu cihazin sesi kısılsın gibi bir ayar vardı. O seçili ise bu ayarı kaldırmak çözüm olabilir.

@Cruslan, nasıl yani hocam anlamadım.

@Cruslan, hocam sorunun ne olduğunu anlayabildiniz mi?
Kulaklık belki konuşma sırasında farklı bir moda geçiyordur. Kendi Buds kulaklığımda mesela arama yaparken başka bir moda alıyordu. Konuşma sırasında konuşma için tasarlanmış codeclere geçiyordu. Kulaklığın sürümü güncellenebilir diye hatırlıyorum. NGENUITY'den denesene.