Selam arkadaşlar, 1 senedir Cloud 2 HP versiyonunu kullanıyorum. Genellikle Discord'da nadiren sesimin az geldiğini söyleyenler oluyor ama oyun içinde sesimin çok az geldiğini söylüyorlar. Bu durumdan pek memnun değilim. Equalizer APO başlattığım zaman açılıyor, harici kapalı duruyor. Mikrofon ve genel sesleri nasıl ayarlayabilirim? Elinde ayarlı Config olan var mı?
1.
Microphone Ayarlarını Kontrol Et:
- Bilgisayarınızda "Ayarlar" menüsüne gidin.
- "Ses" bölümüne tıklayın ve mikrofon ayarlarını kontrol edin.
- Mikrofonu seçin ve "Özellikler"e tıklayın.
- "Düzeyler" sekmesinde, mikrofon seviyesinin yeterince yüksek olduğundan emin olun (yaklaşık %80-90 önerilebilir).
2.
Discord İçin Mikrofon Ayarları:
- Discord uygulamasını açın.
- Ayarlar (dişli simgesi) kısmına gidin.
- "Ses & Video" sekmesine tıklayın.
- "Giriş Aygıtı" altından doğru mikrofonun seçili olduğundan emin olun.
- "Giriş Seviye" kaydırıcısını ayarlayın ve test edin, sesinizi duyan bir arkadaşınıza kontrol ettirin.
3.
Equalizer APO Ayarları:
- Equalizer APO programını açın.
- "Configurator" kısmında doğru aygıtı seçtiğinizden emin olun.
- Önceden ayarlanmış bir konfigürasyon dosyası bulmaya çalışın veya çevrimiçi topluluklardan öneriler edinin.
- Genel ses ayarları için "PEACE" arayüzünü kullanabilir, mikrofon seviyeleri ve diğer ses optimizasyonunu buradan ayarlayabilirsiniz.
4.
Ses Dengeleme:
- Windows Ses ayarlarında "Gelişmiş" sekmesine gidin.
- Ses formatını ayarlayın (örneğin, 24 bit 48000 Hz).
- "Geliştirmeler" bölümünde "Gürültü Önleme" ya da benzeri ayarları açabilir veya kapatabilirsiniz; bu, dinleyicilere daha net ses iletebilir.
5.
Oyun İçi Ses Ayarları:
- Oyun içindeki ses ayarlarında mikrofon ve ses seviyesi ayarlarını kontrol edin.
- Çoğu oyunda "Ses" veya "Ayarlar" menüsünden mikrofon ve ses ayarlarına erişebilirsiniz.
6.
Yardım Almak İçin:
- Eğer sorun devam ederse, özellikle ses seviyeleri ile ilgili varsa daha ayrıntılı bir ayar dosyası ya da öneri için kullanıcılara ulaşabilir veya forumlarda yardım isteyebilirsin.
Sorunlarını çözüme ulaştırabilmek için bu adımları uygulayabilirsin. Başarılar!