Elimde Corsair K60 Cherry Viola switch klavye var. Ancak keycap'leri aşırı dandik ya da switch'lere uyumlu değil. Oyun oynarken ya da yazı yazarken keycap'ler resmen fırlıyor. Çok kolay çıkıyor. Bu yüzden keycap'leri değiştirmek istiyorum. Piyasadaki en iyi ürünlerden birinin HyperX'in Pudding keycap'i olduğunu gördüm ancak Corsair klavyem ile uyumlu mudur, bilemedim. Uyumlu mudur, nereden anlayacağım?
Corsair K60 Cherry Viola klavyeniz ile HyperX Pudding keycap setinin uyumlu olup olmadığını anlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1.
Switch Tipini Kontrol Edin: Corsair K60 klavyeniz, Cherry Viola switch'leri kullanıyor. Bu switch'ler Cherry MX ile aynı boyut ve bağlantı şekline sahiptir.
2.
Keycap Profilini İnceleyin: HyperX Pudding keycap seti, Cherry MX tipindeki switch'ler ile uyumludur. Yani, bu keycap seti Cherry klavye switch'leri ile uyumlu olduğu için Corsair K60 ile de uyumlu olmalıdır.
3.
Keycap Uyumluluğunu Kontrol Edin:
- HyperX Pudding keycap setinin, Cherry switch modeli için tasarlanmış olduğunu göz önünde bulundurun.
- Corsair K60 klavye diziliminin (ANSI veya ISO) keycap'lere uyumlu olup olmadığını kontrol edin.
4.
Klavye ve Keycap Setinin Ölçülerini Araştırın:
- Corsair K60'ın tuş boyutları ile HyperX Pudding setinin boyutlarını test etmek için üretici bilgilerinden veya ürün sayfalarından yararlanabilirsiniz.
5.
Alışveriş Öncesi İnceleme: Eğer satın almayı düşünüyorsanız, HyperX Pudding setini deneyenlerin yorumlarına göz atarak kullanıcı deneyimlerini okuyabilirsiniz.
Bu adımlara dikkat ettiğiniz takdirde, HyperX Pudding keycap setini Corsair K60 klavyenizle uyumlu şekilde kullanabilirsiniz.