Topcu

Uzman
Merhaba.

Bugün 150 km uzun yol yaptım. Ve sonra eve gelince farkettim. Araçtan bir ses geliyor. Özellikle frene basınca veya bozuk yollarda geliyor ses. Videoda ses net şekilde duyuluyor. Frene bastığımda geliyor ses daha çok. Ön taraftan geliyor. Bir sürtme sesi de var ayrıca. Ne olabilir sizce anlayan var mıdır?

Son düzenleme:
Arkadaki kuş sesinden hiçbir şey anlayamadım hocam.

Şimdi bir gıyaklama duydum. Disk yüzeyi yamulmuş olabilir bunu belirli aralıklarla sürekli yapıyorsa, bu noktada ya torna ya da her zaman önerdiğim sıfır değişim gerekir. Porya yüzeyinin de tertemiz olması gerekir bu işlem için.

Hocam tam emin olmamakla birlikte balatanız bitmiş diskinize sürtüyor gibi bir ses var.
Olabilir hocam. Bir yakınım da öyle söyledi.

Şimdi bir gıyaklama duydum. Disk yüzeyi yamulmuş olabilir bunu belirli aralıklarla sürekli yapıyorsa, bu noktada ya torna ya da her zaman önerdiğim sıfır değişim gerekir. Porya yüzeyinin de tertemiz olması gerekir bu işlem için.
Hocam kuş sesi arka planda kalıyor sanki. Ses duyuluyor gibi ya 😄

Hocam nereye göstermem gerekir arabayı? Kimler anlar bundan?

Hocam nereye göstermem gerekir arabayı? Kimler anlar bundan?
İyi bir lastikçi anlar elbette. Balans ayarı için gitmiş olursun, bakarlar hem disklerin genel durumuna da. Değişim için servis veya sanayi bakar elbette. Dinlediğim seste fıynkk fıynkk fıynnk yapıyor, diskiniz yamuk olabilir. Balata Neoxa'nın dediği gibi ömrünün sonuna yaklaşmış olacak ki ses etmeye başlamış ufaktan.

Araç 1.4 CRDi sanırım, tüm bunlardan harici olarak yağ yükseltmesi yaşıyor musunuz? Sorayım dedim.

İyi bir lastikçi anlar elbette. Balans ayarı için gitmiş olursun, bakarlar hem disklerin genel durumuna da. Değişim için servis veya sanayi bakar elbette. Dinlediğim seste fıynkk fıynkk fıynnk yapıyor, diskiniz yamuk olabilir. Balata Neoxa'nın dediği gibi ömrünün sonuna yaklaşmış olacak ki ses etmeye başlamış ufaktan.

Araç 1.4 CRDi sanırım, tüm bunlardan harici olarak yağ yükseltmesi yaşıyor musunuz? Sorayım dedim.
Doğru hocam 2015 1.4 crdi. Yağ yükseltmesi ne demek hocam? Yağına baktım, sorun yoktu.

Araç 172 binde. Ben aldığımda 142 bindeydi. Aldım alalı rutin bakım yaptırdım, debriyaj balatası sertti. Onu değiştirdim. Lastik değiştirdim bir de.

Hocam, rotçular da arıza tespiti yapıyor, onlara da gidebilirsiniz.
Çok sağ olun hocam

Doğru hocam 2015 1.4 crdi. Yağ yükseltmesi ne demek hocam? Yağına baktım, sorun yoktu.

Araç 172 binde. Ben aldığımda 142 bindeydi. Aldım alalı rutin bakım yaptırdım, debriyaj balatası sertti. Onu değiştirdim. Lastik değiştirdim bir de.

Çok sağ olun hocam
Bu arada yaşadıgım yer yolları berbat. Her yer çukur. İstemeden çok düştüm akşam vakitlerinde. Bunun da etkisi vardır gibi.

1.4 CRDi'larda genelde görülen bir durum var hocam, DPF rejeneresi sağlıklı olmadığı zaman DPF'i bulunan araçlar çoğu zaman yağ yükseltir. Yağ yükseltirden kastım, yağa mazot karışır. Bu Rio'larda ve birçok bu hacimdeki dizel araçlarda yaygın gözleniyor, bir sorun değil, dizel aracın yanlış kullanılmasından mütevellit yaşanan bir durumdur. Yağda sorun yoksa ne ala.

Bu arada yaşadıgım yer yolları berbat. Her yer çukur. İstemeden çok düştüm akşam vakitlerinde. Bunun da etkisi vardır gibi.
Kara jant varsa zaten bir çukura bakıyor balansı bozması resmen. Geçmiş olsun diyelim.