Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

7486

Başarılı
Merhaba, Windows kullanırken kurmuştum ancak olayını pek de anlayamamıştım. Kısaca özetleyebilir misiniz? Ayrıca bu sistem açık kaynak mı?

Çözüm
Açıkçası bana karmaşık geldi.
Hocam I2P, Tor ağının farklı bir versiyonu gibi düşün. I2P protokol olarak daha güvenli fakat kullanıcı az olduğu anonimlik bir tık daha az. Tor ağı daha az güvenli fakat kullanıcı çok fazla olduğu için herkes anonim. Kafadan sallıyorum .onion uzantılı 1 milyon site varsa .i2p uzantılı 100 bin site var sadece. Hem içerik hem kullanıcı daha az ama daha güvenli. Kullanıcı az olduğu için anonimlik düşük, fakat protokol daha iyi olduğu için daha güvenli.
Açıkçası bana karmaşık geldi.
Hocam I2P, Tor ağının farklı bir versiyonu gibi düşün. I2P protokol olarak daha güvenli fakat kullanıcı az olduğu anonimlik bir tık daha az. Tor ağı daha az güvenli fakat kullanıcı çok fazla olduğu için herkes anonim. Kafadan sallıyorum .onion uzantılı 1 milyon site varsa .i2p uzantılı 100 bin site var sadece. Hem içerik hem kullanıcı daha az ama daha güvenli. Kullanıcı az olduğu için anonimlik düşük, fakat protokol daha iyi olduğu için daha güvenli.

Çözüm
Bu tam olarak gizlilik konusunda paranoyak olanlar için birebir bir şey yani.

Daha çok güvenli-daha az güvenli diye bir şey yok, kendince avantaj ve dezavantajları var garlic routing'in.
Bu tam olarak gizlilik konusunda paranoyak olanlar için birebir bir şey yani.
Hayır değil. Gizli olmak böyle bir şey değil. Zaten bu program genelinde, yazılan implementasyonları Rusların tekelinde gibisinden bir muhabbet vardı en son, hatırlamıyorum; ikircikli bir durum yani.