EkmekArasiSSD
Uzman
Sunucu açmıyorsa niye IP adresine saldırı yapsınlar ki? Olmayan sunucuya saldırı yapmazlar sadece IP adresi öğrenilirse güvenlik riski olur. Kesine yakın konum bilgisi sağladığı için. Tek yapması gereken de kimseyle IP adresini paylaşmamak.Son kullanıcı için statik IP gereksiz ve güvensiz hocam umarım saldırı yapmazlar IP adresinize.
Buna gelirsek Statik IP hizmeti ile IP adresi atanır ve bu sabittir. Evinde sunucu açmak, uzak erişim vs. gibi işlemlerde kullanırsın. Ev kullanıcısı için kesinlikle gereksiz bir hizmet ve ping'e etkisi 1 ms'in altında. Modemi ne kadar kapatıp açarsan aç asla değişmiyor. Statik IP alınca pingin düşeceğini size kim söyledi fikrim yok ama pinge etkisi neredeyse yok denecek kadar az. 0.70 ms fark açılır sadece o da tamamiyle CGN bloğunda olmadığın için.TurkNet kullanıyorum, 150₺ fark ile statik IP aldım. Bunun çalıştığından nasıl emin olabilirim? Avantajları nedir? Online oyunlar için bir değişimi olur mu? OpenWrt kullanıyorum, bir ayar girmeme gerek var mı? Sadece Valorant oynuyorum sizce gereksiz mi? Neler yapabilirim potansiyeli nedir?
O anda boşta o IP bloğu varsa değişmesi için bir sebep yok. Sonuçta o IP ile internete çıkan binlerce kullanıcı var. Ayrıca IP blokları bölgeden bölgeye de değişebiliyor. Ben mesela benim bölgem için 2-3 ayrı IP mevcut ve bunlar arasında gidip geliyorum.Ben statik IP kullanmıyorum. Almadım daha doğrusu o hizmeti. Şu an TurkNet GigaFiber 1Gbps kullanıyorum. Modemi kapa aç yapsam dahi IP değişmiyor. Benim musteri hizmetlerine söylemem gerekiyor değişmeleri için. Türk Telekom'da böyle değildi aç kapa değişiyordu