Statik IP kullanıyor musunuz?

• Oy verenlerin toplamı
    31

Max Caulfield

Üstün
Makaleler
15
Yer
Arcadia Bay
Merhaba arkadaşlar. Eğer bir sabit internet (ADSL, VDSL, GPON, DOCSIS vs.) kullanıyorsanız statik IP kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız ne amaçla kullanıyorsunuz?

Ben TurkNet VDSL kullanıcısı olarak statik IP kullanıyorum. İlk başta Netspeed kullanırken statik IP kullanmaya başlamıştım. TurkNet'e geçerken de ilk başvururken statik IP de almıştım. Hala kullanıyorum.

Ben statik IP'yi değişken amaçlarla kullanıyorum. Uzaktan ev ağıma bağlanmak (VPN), uzaktan bilgisayarımdan oyun oynayabilmek (Sunshine/Apollo ve Moonlight/Artemis sayesinde) ve birçok diğer kullanım amacıma hizmet veriyor.

Hızlı bir internetim olsa evime sunucu kurar, statik IP kullanırdım. 20 Mbps upload hızıyla bir yere varılmaz.
Benim de yükleme hızım 20 Mbps fakat ben statik IP kullanıyorum. Hatta ilk statik IP aldığımda yükleme hızım 800 Kbps idi :)

Benim açık IP'yi kullanma amacım değişken olduğu için statik IP'yi her zaman kullanıyorum. Çünkü 20 Mbps yükleme hızıyla yine yapabileceğim birçok şey mevcut. Mesela evimdeki bilgisayarıma uzaktan bağlanıp oyun oynayabiliyorum. Üstelik eğer uzaktan bağlanmak için kullandığım bilgisayar da Ethernet ile bağlıysa en ufak bir takılma bile olmuyor :)

Sizin statik IP ile yapmayı hayal ettiğiniz şey nedir? Merak ettim.

Benim de yükleme hızım 20 Mbps fakat ben statik IP kullanıyorum. Hatta ilk statik IP aldığımda yükleme hızım 800 Kbps idi :)

Benim açık IP'yi kullanma amacım değişken olduğu için statik IP'yi her zaman kullanıyorum. Çünkü 20 Mbps yükleme hızıyla yine yapabileceğim birçok şey mevcut. Mesela evimdeki bilgisayarıma uzaktan bağlanıp oyun oynayabiliyorum. Üstelik eğer uzaktan bağlanmak için kullandığım bilgisayar da Ethernet ile bağlıysa en ufak bir takılma bile olmuyor :)

Sizin statik IP ile yapmayı hayal ettiğiniz şey nedir? Merak ettim.
Simetrik gigabit internete sahip olursam evime VPN veya DNS sunucusu kurmayı düşünüyorum. Kendi kendine şifreli barındırmayı destekleyen ne varsa kullanacağım. Tüm verim benim evimde uçtan uca şifreli şekilde kalacak. Kredi kartlarım ve şifrelerim dahil.