VenomBey

Başarılı
Merhaba bilgisayarı aldığımdan beri yaklaşı 4 senedir League of Legends'te FPS sorunu yaşıyorum. Bilgili bir kullanıcıyım ve driverlerim vs. güncel. Tuhaf bir şekilde FPS sorunu yaşıyorum. 150 FPS göstermesine rağmen oyun kasıyormuş gibi bir hissi var.

Bilgisayar özellikleri:
  • i3-10100,
  • RX-570 8 GB,
  • 16 GB RAM.
  • 480 GB SSD.
  • 1 TB M.2 SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bilgisayarı aldığımdan beri yaklaşı 4 senedir League of Legends'te FPS sorunu yaşıyorum. Bilgili bir kullanıcıyım ve driverlerim vs. güncel. Tuhaf bir şekilde FPS sorunu yaşıyorum. 150 FPS göstermesine rağmen oyun kasıyormuş gibi bir hissi var.

Bilgisayar özellikleri:
  • i3-10100,
  • RX-570 8 GB,
  • 16 GB RAM.
  • 480 GB SSD.
  • 1 TB M.2 SSD.
Lol'ün performans modu açık mı? Ayrıca arka planda CPU kullanan bir şey var mı?

Rehberim: https://techolay.net/sosyal/konu/windows-11de-nas-l-performans-artt-r-l-r.66524/

Eğer tüm güncellemeleriniz tamamen yapıldıysa rehberime bakabilirsiniz. Eğer MS Store tarzı şeylerin gitmemesini istiyorsanız Debloat kısmında sadece GOverlay'İ silin.

Ek: DX12 ayarı açıksa DX11'e geçin.

Monitorunuz kaç Hz? Aldığınız FPS'in altındaysa kasıyor gibi hissetirmesi doğaldır V-Sync açabilirsiniz.

Monitörüm 165 Hz hocam ama normalde bugünkü gibi bir kasma hisstemiyordum.

LoL'ün performans modu açık mı? Ayrıca arka planda CPU kullanan bir şey var mı?

Rehberim: https://techolay.net/sosyal/konu/windows-11de-nas-l-performans-artt-r-l-r.66524/

Eğer tüm güncellemeleriniz tamamen yapıldıysa rehberime bakabilirsiniz. Eğer MS Store tarzı şeylerin gitmemesini istiyorsanız debloat kısmında sadece Goverlay'i silin.

Ek: DX12 ayarı açıksa DX11'e geçin.

Hocam performans modu derken LoL'de böyle bir şey olduğunu bilmiyordum bakayım ona. CPU'da kullanan bir şey yoktu hocam rehberede bakacağım.

DX ayarını nereden yapıyoruz

dxdiagdan baktım directx sürümüm 12.

Monitörüm 165 Hz hocam ama normalde bugünkü gibi bir kasma hisstemiyordum.

Hocam performans modu derken LoL'de böyle bir şey olduğunu bilmiyordum bakayım ona. CPU'da kullanan bir şey yoktu hocam rehberede bakacağım.

DX ayarını nereden yapıyoruz

DxDiag'dan baktım DirectX sürümüm 12.

LoL'de vardı öyle bir ayar.

Ek: DX12 kısmını bulamadım. Launcher'ın ayarlar sekmesine gelip "performans modunu aç" demeniz yeterli galiba.