Bütçe
2.000 TL

k4moncik

Yetkin
Merhaba i3-10100F islemci, gigabytr H510M-H anakart, RTX 2060 ekran kartim var. İslemcim artik yetmiyor. Yukseltecegim icin biraz bakindim ve bu ikisini buldum.

Elimde su anda 2.000 TL nakit mevcut anakartimla işlemcimi kaca satarim? 14100F'in dengi nedir?

Elindeki anakart ve işlemci toplamda 3K yapıyor elindeki 2K nakit ile de toplam bütçen 5K.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...5-5600-kutulu-fanli-faturali-1222116916/detay (ürünü incelemedim)
Bu ikisini alman daha doğru olur toplamda 5100TL gibi bir fiyatı var.

Anakartimla işlemcimi nerede satisa koymaliyim? Ayri ayri mi satayim set olarak mi? Hiçbir biglim olmadigi icin soruyorum.

Elindeki anakart ve işlemci toplamda 3K yapıyor elindeki 2K nakit ile de toplam bütçen 5k.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...5-5600-kutulu-fanli-faturali-1222116916/detay (ürünü incelemedim)
Bu ikisini alman daha doğru olur toplamda 5100TL gibi bir fiyatı var.

5600 ve 14100F arasinda nasıl bir fark var? Ara sıra render alabiliyorum ama cok nadir oluyor. 5600 alınca sogutucu almam gerekmez degil mi?

Anakartimla işlemcimi nerede satisa koymaliyim?

Sahibinden. Kendine güveniyorsan bir de Letgo deneyebilirsin.

Ayri ayri mi satayim set olarak mi?

Hem set olarak hem ayrı olarak ilan aç. Hangisinde önce alıcı bulursan diğer ilanları yok edip o şekilde devam edersin. Sete alıcı çıkarsa öteki ilanları kaldırırsın. Tek anakarta veya işlemciye alıcı çıkarsa set ilanını kaldırırsın.

Sahibinden. Kendine güveniyorsan bir de Letgo deneyebilirsin.

Hem set olarak hem ayrı olarak ilan aç. Hangisinde önce alıcı bulursan diğer ilanları yok edip o şekilde devam edersin. Sete alıcı çıkarsa öteki ilanları kaldırırsın. Tek anakarta veya işlemciye alıcı çıkarsa set ilanını kaldırırsın.

Anakart icin kac islemci icin kac isteyeyim?

@efebatiin @Paper.C ikisini beraber 3.500e koyayim mi? Sahibindende 3700 ve 3500'e ilan var.

Anakart icin kac islemci icin kac isteyeyim?

İşlemci 900-1200 arası. Artık kaçtan alıcı bulursan. En düşük 900 deme sebebim biraz kıyas açısından. 10100F için 900 dibin dibi bir fiyat. Yoksa anlık olarak en dip fiyatı 1000 TL gözüküyor sarı sitede. 1200'ün üstüne çıkma dememin sebebi ise 12100F en düşük fiyat olarak 1200 TL gözüküyor. Ben geçen ay 1000 liraya gördüğümü hatırlıyorum. Anakartı bilemedim, öteki arkadaşlar daha doğru cevap verebilirler.

İşlemci 900-1200 arası. Artık kaçtan alıcı bulursan. En düşük 900 deme sebebim biraz kıyas açısından. 10100F için 900 dibin dibi bir fiyat. Yoksa anlık olarak en dip fiyatı 1000 TL gözüküyor sarı sitede. 1200'ün üstüne çıkma dememin sebebi ise 12100F en düşük fiyat olarak 1200 TL gözüküyor. Ben geçen ay 1000 liraya gördüğümü hatırlıyorum. Anakartı bilemedim, öteki arkadaşlar daha doğru cevap verebilirler.

Üst kısımda Letgo'da kendine guvenebiliyorsan sat yazmıştınız, neden bahsetmiştiniz? Isparta'da oturuyorum satmam daha kolay olur gibi kargoyla uğraşmam.

Bir de aklımı şu kurcalıyor. 2.el riskine bulaşmayıp 5500 ve A520 alsam mı diye düşünüyorum.

Üst kısımda Letgo'da kendine guvenebiliyorsan sat yazmıştınız, neden bahsetmiştiniz?

Sahibinden yine tamamen güvenli değil ama Letgo'ya kıyasla nispeten daha güvenilir buluyorum. Ben bir ürün satacağım zaman çok acelem yoksa sahibinden üzerine ilan açarım. Acil bir durum varsa ancak o zaman Letgo ilanı giriyorum.

Isparta'da oturuyorum satmam daha kolay olur gibi kargoyla uğraşmam.

Elden teslim olunca kafa rahat oluyor gerçekten. Adamı bir kere görüyorsun hayatında. İşin içine kargo falan girdiğinde taşınırken hasar görmesine veya alıcı kötü niyetliyse onun zarar verip iade yapmaya çalışmasına falan hazır olmak gerekiyor.

@efebatiin hocam, geçen ay başka önceliklerim olduğundan yükseltme yapamadım. Şu anda anakartımla işlemcimi satsam ne kadar eder? Bir de 2.elde 5000-6000 civarına R5 5600 + anakart ilanlar var onlardan alsam olur mu?

İşlemcimi 1000 liraya satıp 2700 liraya 11400F alsam mantıklı mı olur? Veya anakart işlemci satıp 12400F alsam mı daha mantıklı olur?

Son düzenleme: