Henkai

Yetkin
Sosyal Locası
Herkese merhaba, hayırlı ramazanlar dilerim. Kasam uzun zamandır tetik almıyor. Güç tuşuna basmama rağmen kasadan hiçbir tepki yok ve garip bir ses geliyor kasadan. RAM değişti ve BIOS son sürüme güncellendi. Bu problem iki aydır devam ediyor. Sesin güç kaynağından geldiğini düşünüyorum. Ekran kartını çıkarınca da ses devam ediyor.

Bilgi almak adına @Recep Baltaş hocamı etiketliyorum.

• İşlemci: Intel Core i3-12100F
  • Anakart: ASUS Prime H610M-K D4
  • Ekran kartı: ASUS Dual RX 6650 XT 8 GB.
  • RAM: G.Skill (2x8GB) Ripjaws V DDR4 3200 MHz CL16
  • Depolama: Addlink 512 GB NVMe M.2
  • Kasa: DeepCool CG540.
  • PSU: DeepCool 650W 80+

Elektriksel bir sorun var. Kasanın belirli yerlerine kontrol kalemi değdirin. Statik elektrik varsa boşaltın. Güç kaynağının fanları dönüyor mu onu kontrol edin.

PSU ya da anakart sorunu oluyor bu genelde. Bir keresinde arızalı ekran kartı yüzünden de kaynaklanmıştı gibi hatırlıyorum. Bu yüzden ekran kartını söküp de bir deneyebilirsin ama dediğim gibi ilk PSU ile başla, olmazsa anakart.

Aynı işlemciye ve PSU'ya sahibim. Bir ara yaz ayında benim bilgisayarımda da benzer bir durum yaşanmıştı. Araştırmıştım, statik elektrik sorunu falan diyenler olmuş. Statik elektriği boşaltmaya çalışmıştım ancak kasa hiçbir şekilde açılmıyordu. Sonra kutusuna koydum bir köşeye kaldırdım belki bir gün bilgisayarcıya götürürüm diye.

Aradan 2 ay geçti, kasayı kutudan çıkardım, kablolamaları yaptım ve power tuşuna basınca hiçbir şey olmamış gibi sorunsuz açıldı. Düzeleli 5 ay oldu ve hâlâ başka bir sorun yaşanmadı. Önceki denemelerimden sonra sorunun o olduğuna dair inancımı kaybetsem de sonradan kendi kendine düzelince tekrar statik elektrik yüzünden olabileceğini düşündüm. Belki de ben adam gibi boşaltamamışımdır.

Siz bir deneyin statik elektriği düzgünce boşaltmayı. Belki düzelir. Başka bir sorunu da olabilir tabii.