DLSS VRAM kullanımını -2 -4 GB mi düşürüyor?

Kas gücü ile besleyemiyor DLSS ile besliyor diye beslemiş mi oluyor?
Her oyunda yok DLSS.
Dinozor çağından kalan oyunlarda DLSS yok ama yeni nesil her oyunda DLSS var. 3070 ile aynı kas gücüne sahip bir kart bu, 1080p için gayet yeterli. Optimizasyonu bozuk oyunlarda bile ultra olmasa da high + DLSS ile akıcı bir şekilde her oyunu oynar.

DLSS VRAM kullanımını -2 -4 GB mi düşürüyor?
Transformer modeli %20 düşürüyor, bu da 8 GB'lık kullanımda 1.6 GB daha az kullanım demek.

Son düzenleme:
Dinozor çağından kalan oyunlarda DLSS yok ama yeni nesil her oyunda DLSS var. 3070 ile aynı kas gücüne sahip bir kart bu, 1080p için gayet yeterli. Optimizasyonu bozuk oyunlarda bile Ultra olmasa da high + DLSS ile akıcı bir şekilde her oyunu oynar.

Transformer modeli %20 düşürüyor, bu da 8 GB'lık kullanımda 1.6 GB daha az kullanım demek.

12 GB'lik bir kullanımda en fazla 2 GB demek, hala yetmiyor.
Kas gücünün yeterli olması VRAM'in yeterli olduğu anlamına gelmiyor.

12 GB'lik bir kullanımda en fazla 2 GB demek, hala yetmiyor.
Kas gücünün yeterli olması VRAM'in yeterli olduğu anlamına gelmiyor.
1080p de 12 GB'lık kullanımı optimizasyonu bozuk oyunlarda görürsün anca, bu durumda sorun yaşamamak için ayar düşürüp DLSS açmak yeterli oluyor zaten, ama optimizasyonu bozuk olmayan oyunlarda ayar düşürmesine gerek yok, 5060 gibi bir kart için 8 GB VRAM (optimizasyonu bozuk olan 3-5 tane oyunu hariç tutarsak) 1080p çözünürlüğünde yeterli.

Son düzenleme:
1080p de 12 GB'lık kullanımı optimizasyonu bozuk oyunlarda görürsün anca, bu durumda sorun yaşamamak için ayar düşürüp DLSS açmak yeterli oluyor zaten, ama optimizasyonu bozuk olmayan oyunlarda ayar düşürmesine gerek yok, 5060 gibi bir kart için 8 GB VRAM (optimizasyonu bozuk olan 3-5 tane oyunu hariç tutarsak) 1080p çözünürlüğünde yeterli.
Şimdiyi geçiyorum ileride ne yapacaksın peki? en basitinden TLOU1 Ultrada 10.7GB yiyor, bu kartı alan tlou1'i ultrada oynayamayacak.

Optimizasyonları bozuk falan değil, artık standart bu, bir kullanıcıya zorla DLSS açtırıyorsun sırf VRAM kullanımı düşsün diye.
8GB artık yeterli falan değil.

Gelecekte çıkacak call of duty battlefield oyunlarını ultrada oynatsın istiyorum B580 mantıklı değilmidir 1080P'de?

Şimdiyi geçiyorum ileride ne yapacaksın peki? en basitinden TLOU1 Ultrada 10.7GB yiyor, bu kartı alan tlou1'i ultrada oynayamayacak.

Optimizasyonları bozuk falan değil, artık standart bu, bir kullanıcıya zorla DLSS açtırıyorsun sırf VRAM kullanımı düşsün diye.
Gelecekte çıkacak call of duty battlefield oyunlarını ultrada oynatsın istiyorum B580 mantıklı değilmidir 1080P'de?

Son düzenleme:

DLSS kalitesi nativeden daha iyi görüntü veriyor artık, hem görüntü daha iyi hem VRAM kullanımı daha az olur. O oyunu ultrada rahat oynar, ileride de sorun yaşayacağını sanmıyorum, 1080p çözünürlüğünde.

RTX 5060 daha mantıklı, bütçeni artırabilirsen 5060 Ti 16 GB da alabilirsin ama 1080p için 5060 da yeterlidir.

DLSS kalitesi nativeden daha iyi görüntü veriyor artık, hem görüntü daha iyi hem VRAM kullanımı daha az olur. O oyunu ultrada rahat oynar, ileride de sorun yaşayacağını sanmıyorum, 1080p çözünürlüğünde.

Ben de sorun yaşayacağını söylüyorum, neden sürekli itiraz ediyorsun?

Ben daha kötü görüntü veriyor diye bir şey demedim, sen bunu kullanıcıya zorluyorsun, DLSS olmayan bir oyunda yapacak hiçbir şeyin kalmıyor.
DLSS açsan bile VRAM kullanımı hala üstünde, yıl olmuş 2025 2026'ya giriyoruz hala 8 GB kart öneriyorsunuz.

RTX 5060 daha mantıklı, bütçeni artırabilirsen 5060 Ti 16 GB da alabilirsin ama 1080p için 5060 da yeterlidir.
Peki 9060 XT'mi önerirsin 8GB yoksa 5060'mı? İkiside aynı fiyattalar.

Ben de sorun yaşayacağını söylüyorum, neden sürekli itiraz ediyorsun?

Ben daha kötü görüntü veriyor diye bir şey demedim, sen bunu kullanıcıya zorluyorsun, DLSS olmayan bir oyunda yapacak hiçbir şeyin kalmıyor.
DLSS açsan bile VRAM kullanımı hala üstünde, yıl olmuş 2025 2026'ya giriyoruz hala 8 GB kart öneriyorsunuz.
DLSS her yeni çıkan oyunda var. 3-5 tane optimizasyonu bozuk oyun var diye "1080p de 8 GB VRAM yetersiz" demek doğru olmaz.