Merhaba. Yaklaşık olarak iki ay önce parça parça sistem topladım kendime. Öncelikle sistem özelliklerimi sıralayayım sonra sorunuma geçeyim.
Yaşadığım sorun şu şekilde. Atıyorum oyundayım oyun oynuyorum. Klavyemden ses yükseltmeye veya azaltmaya çalıştığım zaman bilgisayar tepki vermiyor. Masaüstüne dönüp sağ alttaki ses barından yükseltmeye bastığımda ses barındaki seviye artıyor ancak ses yine de değişmiyor. Mouse ile tıkladığımda ise ses çıkmıyor PC'den. Çıkmayan sesten kastım Windows'un ses arttırma düşürme geri bildirim sesi. Ve bu ses barından kaç defa oynama yaptıysam o ses bana 15 20 saniye sonra aralıklarla geç şekilde gelip duruyor. Bir yerden sonra ses komple gidiyor. Ekstra olarak görev çubuğu da donuyor. Görev çubuğunu Görev Yöneticisi'nden yeniden başlatınca kendine geliyor ancak seste sorun düzelmiyor. Zaman zaman ise ses aygıtı bulunamadı şeklinde ses ikonunda çarpı oluyor. Kulaklığımı(Cloud 3 wired) USB jakından ancak çıkarıp taktığım zaman aygıtımı görüyor. Bu tüm hatalar ancak PC'yi kapatıp açarsam düzeliyor ama sorunum devam etmekte format atmama rağmen. Sürücüler ve Windows güncel. B760M-P 3 gün önce BIOS Update yaptım düzelme olmadı. Ramlerim ise fabrikasyon MHz şeklinde 4800 çalışıyor. XMP veya iexpo açtığım zaman PC açılıyordu ancak zaman zaman PC açılmadığından kullanmıyorum o modları. RAM'ler 2. ve 4. slotlarda. Olay görüntüleyicisinde birçok hata mevcut ancak detaylı bakamadım çünkü bir sürü log mevcut hangisidir diye bakamadım henüz. Minidump paylaşımı yapamıyorum şu anda çünkü klasör gözükmüyordu bir rehberden ayarını yaptım eğer tekrar sorun olursa o zaman paylaşabilirim logları. Yazı biraz karman çorman olmuş olabilir kusuruma bakmayın anlatması biraz zor oldu benim için.
Anakart: MSI Pro B760M-P DDR5.
İşlemci: Intel i3 14100F.
RAM: 2x16 = 32 GB - XPG Lancer RGB 16 GB 6000 MHz DDR5 CL30.
SSD: Samsung 990 Pro with heatsink 2TB.
Ekran kartı: MSI RTX 2080 Gaming X Trio.
Power Supply: Corsair RM750
Kasa: Cooler Master MB331l ARGB.
İşlemci: Intel i3 14100F.
RAM: 2x16 = 32 GB - XPG Lancer RGB 16 GB 6000 MHz DDR5 CL30.
SSD: Samsung 990 Pro with heatsink 2TB.
Ekran kartı: MSI RTX 2080 Gaming X Trio.
Power Supply: Corsair RM750
Kasa: Cooler Master MB331l ARGB.