AnkiDaster

Uzman
Oynadıgım oyunlarda genel olarak drop giriyor ancak en çok Pro Soccer Online oyununda Discord'da bir seste olduğumda öyle bir drop giriyor 2 saniye boyunca ekran donuyor sonra geri geliyor bunu nasıl çözebilirim?

Sistem.
  • GTX 1050
  • i3 4160.
  • 8 GB RAM.
  • SSD, HDD.

Drop girerken kaynak tüketimlerini kontrol edin. Yüksek olan değerleri paylaşın.

Pro Soccer Online minimum için 8 GB bellek istiyor. Bellek miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca oyun HDD'de ise SSD yükleyebilirsiniz.

Discord arayüzünü kapatın.

2025-06-01_14-57.webp

Ayrıca donanım ivmesi ayarını da kapatabilirsiniz.

2025-06-01_14-59.webp

Genel bir güncelleme ve bakım uygulayın. Bunu 3-6 ayda bir tekrar yapmayı unutmayın.

O sistemde Firefox yerine Chrome veya Edge kullanın. Firefox kaynak tüketimi Chromium'a göre daha fazla. Güncel sistemlerde çok göze batmasa da, eski sistemlerde atıyorum Chrome YT'da %20 CPU tüketiyorsa Firefox'da bu %30-40'lara çıkabiliyor. İnce ayar falan diye savunanlar olacaktır, hiçbir ince ayar temel sorununu çözemiyor. Yani boşuna uğraşmayın.

Drop girerken kaynak tüketimlerini kontrol edin. Yüksek olan değerleri paylaşın.

Pro Soccer Online minimum için 8 GB bellek istiyor. Bellek miktarını artırabilirsiniz. Ayrıca oyun HDD'de ise SSD yükleyebilirsiniz.

Discord arayüzünü kapatın.

Eki Görüntüle 151950

Ayrıca donanım ivmesi ayarını da kapatabilirsiniz.

Eki Görüntüle 151951

Genel bir güncelleme ve bakım uygulayın. Bunu 3-6 ayda bir tekrar yapmayı unutmayın.

O sistemde Firefox yerine Chrome veya Edge kullanın. Firefox kaynak tüketimi Chromium'a göre daha fazla. Güncel sistemlerde çok göze batmasa da, eski sistemlerde atıyorum Chrome YT'da %20 CPU tüketiyorsa Firefox'da bu %30-40'lara çıkabiliyor. İnce ayar falan diye savunanlar olacaktır, hiçbir ince ayar temel sorununu çözemiyor. Yani boşuna uğraşmayın.
GPU kullanımı oyunda %60-+50 arası CPU ise %99 - %91 arası hocam. discord arayüzünü vs kapattım drop giriyor yine ama daha az.