Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

drmstafaa

Yetkin
Yer
Ankara-Eskişehir
Lenovo IdeaPad 320-80XH (i3-6006U, GeForce 920MX, 4 GB anakarta gömülü DDR4 2133 MHz RAM, 512 GB SSD, Windows 10 22H2) laptopumda BIOS'tan "Graphics Device" ayarını Discrete iken UMA Only olarak değiştirdim, yani NVIDIA GPU'yu devre dışı bıraktım. Sonrasında sistem FAULTY_HARDWARE_CORRUPTED_PAGE, iki kez MEMORY_MANAGEMENT ve ardından SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION kodlarıyla dört kez mavi ekran verdi. BIOS ayarını yeniden "Discrete" yapınca sistem normal çalışıyor. Kodlara bakınca bellek sorunu gibi görünüyor ama NVIDIA'nın sürücülerini silmediğim için mavi ekran vermiş olabilir mi? Minidump dosyaları

Son düzenleme:
Çözüm
Discrete yapınca düzeliyorsa bence bellek hatasıdır. iGPU'da belleği kullandığı için belirgin oluyor. NVIDIA'ya geçince düzeliyordur. Laptopundaki belleklerde oksitlenme olabilir mi acaba diye düşündüm de emin olamadım
Discrete yapınca düzeliyorsa bence bellek hatasıdır. iGPU'da belleği kullandığı için belirgin oluyor. NVIDIA'ya geçince düzeliyordur. Laptopundaki belleklerde oksitlenme olabilir mi acaba diye düşündüm de emin olamadım

Çözüm
Geç cevapladığım için kusura bakmayın, cihazda MemTest86 çalıştırdım, Discrete ayarda iken testi sıkıntısız tamamlarken UMA Only ayarda durum fotoğraftaki gibi. 10000 hata ve fail uyarısı.
20240903_120207.webp

4 GB lehim + 1 adet boş yuva var. Daha önce kodlarını hatırlayamadığım 2133 MHz CL15 Hynix ve Micron marka RAM'ler denendi, iki gün önce de test ekranında görünen kodlu Samsung RAM'i aldım. Üçünde de aynı kodlarla mavi ekran aldım, MemTest yine fail verdi. Malum kodlu Samsung bellek 2400 MHz CL17 olarak gözüküyor, diğerleri de farklı marka olduklarından takılan RAM'ler ile uyumsuzluk oluşmuştur diye düşünüyordum ama sorun lehimli olanlarda sanırım.