Astronotarda

Üstün
Yer
Amphoreus
Bilgisayarımdaki limitleri kaldırıp oyunlarda tam performans almak istiyorum, ayarlarımı nasıl yapmalıyım?

İşlemci: İ5-10300H
Ekran Kartı: GTX 1650
RAM: 32 GB 3200 MHz Dual Channel

FIVR ve Reasons bölümlerini atarmısınız?.
1750246545335.webp

Reasons dediğiniz kısmı bulamadım.

Sistemi thermal throttle kısıtlıyor ısınma problemini çözmemiz lazım alttan TS Bench yapıp max kaç derece gördüğünü söylermisin cpu nun?.
Isınma sorunu için altına fan aldım ve yarın macun değiştireceğim. Ama şöyle bir sorunum var, masaüstündeyken veya internette dolaşırken bilgisayar işlemciyi tam güç ve tam hızda kullanıyor ve ben oyuna geçene kadar bilgisayar zaten çok ısınmış oluyor. Bunu çözmenin bir yolu var mı?

Sistemi thermal throttle kısıtlıyor ısınma problemini çözmemiz lazım alttan TS Bench yapıp max kaç derece gördüğünü söylermisin cpu nun?.
1750247240489.webp

İşlemci 85 derece gösteriyor şu an.

Isınma sorunu için altına fan aldım ve yarın macun değiştireceğim. Ama şöyle bir sorunum var, masaüstündeyken veya internette dolaşırken bilgisayar işlemciyi tam güç ve tam hızda kullanıyor ve ben oyuna geçene kadar bilgisayar zaten çok ısınmış oluyor. Bunu çözmenin bir yolu var mı?

Eki Görüntüle 155696
İşlemci 85 derece gösteriyor şu an.
Turbo boost kapatabilirsin ama performanstan feragat etmen gerekir, TPL sekmesini atar mısın?, watt limiti koymayı deneyebiliriz sıcaklık düşürmek için.

Turbo boost kapatabilirsin ama performanstan feragat etmen gerekir, TPL sekmesini atar mısın?, watt limiti koymayı deneyebiliriz sıcaklık düşürmek için.
1750248007192.webp

Buyrun.

Uygulamada bir sürü sekme var, her sekme için farklı ayar mı var acaba? (performance, internet, game, battery sekmelerinden bahsediyorum).

Eki Görüntüle 155704

Buyrun.

Uygulamada bir sürü sekme var, her sekme için farklı ayar mı var acaba? (performance, internet, game, battery sekmelerinden bahsediyorum).
Evet her sekme için windows güç ayarları farklı uygulanır, örneğin batarya seçersen batarya performansını arttırmak için cpu gücünü kısar. Burdan PL1 PL2 ve Power Limit 4 değerini 35 yapın disable controls tikini kaldırıp, sonra save basın ve deneyin.