İşlemcim i5-10400, ekran karti XFX QICK RX 6700 XT. Şimdi ben TLOU part 1'i yükledim yüklediğim gibi 4K Ultra ayarda Native'de yani FSR, MSR yok 20-25 FPS oynuyordum. Sonra oyunu bitirdim aradan 5 gün geçti yine en bastan başladım bu kez 4K'da 30-35 FPS oynamaya başladım ve bilgisyar hiç kasmadan. Hatta onla da yetinmedim firveun gibi gittim oyunun kendi icindeki ayardan görüntü çarpanını 5100*3500 küsur bir şey yaptım yine calsiti. 22-23 FPS'te ates ediyorum FPS takilmasi falan olmuyor açık alan ve görüntü falan çok güzel oldu. 2K kartini 6K'da oyun oynatiyorum üstelik çok optimizasyon sorunu olan bir oyunda ve FSR'siz. Aklima DLSS muhabbeti geldi NVIDIA da ekran kartlariyla DLSS'i 16k'da calistirip makineye ogretme işi yapıyordu ya acaba dedim ben de bunu kendi ekran kartıma mi yaptim dedim. Ya da ben yeni bir şey mi buldum.

Admin sil şunu

Son düzenleme:
İşlemcim i5-10400, ekran karti XFX QICK RX 6700 XT. Şimdi ben TLOU part 1'i yükledim yüklediğim gibi 4K Ultra ayarda Native'de yani FSR, MSR yok 20-25 FPS oynuyordum. Sonra oyunu bitirdim aradan 5 gün geçti yine en bastan başladım bu kez 4K'da 30-35 FPS oynamaya başladım ve bilgisyar hiç kasmadan. Hatta onla da yetinmedim firveun gibi gittim oyunun kendi icindeki ayardan görüntü çarpanını 5100*3500 küsur bir şey yaptım yine calsiti. 22-23 FPS'te ates ediyorum FPS takilmasi falan olmuyor açık alan ve görüntü falan çok güzel oldu. 2K kartini 6K'da oyun oynatiyorum üstelik çok optimizasyon sorunu olan bir oyunda ve FSR'siz. Aklima DLSS muhabbeti geldi NVIDIA da ekran kartlariyla DLSS'i 16k'da calistirip makineye ogretme işi yapıyordu ya acaba dedim ben de bunu kendi ekran kartıma mi yaptim dedim. Ya da ben yeni bir şey mi buldum.

Admin sil şunu
- Oyun performansınızda yaşanan bu değişikliklerin birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, önbellek ve bellek yönetimi açısından birkaç faktör göz önünde bulundurulmalıdır.

1. Sürücü Güncellemeleri: Ekran kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını kontrol edin. Güncel sürücüler, oyun optimizasyonunu artırabilir.

2. Oyun Güncellemeleri: Oyun güncellemeleri, performans iyileştirmeleri sağlar. Oyunun en son sürümünü kullanıyor musunuz kontrol edin.

3. İşlemci ve Ekran Kartı Performansı: İlk oynayışınızda sisteminizin performansını etkileyen arka planda çalışan uygulamalar olabilir. Daha sonra bu uygulamaların kapatılmış olabileceğini düşünün.

4. Isı ve Termal Yönetim: Oyunun ilk seferinde sisteminizin aşırı ısınması, performans düşüşüne neden olabilir. İkinci denemede ısı yönetiminin daha iyi olması sebebiyle performans artmış olabilir.

5. Oyun Ayarları ve Optimizasyon: Oyun içinde yaptığınız değişiklikler (özellikle görüntü çarpanı ayarları) sisteminizin performansını farklı şekilde etkileyebilir.

6. Bellek Yönetimi: Oyun, ilk başta belleğinizi etkili kullanmıyorsa, zamanla hafızada daha iyi bir yönetim sağlanmış olabilir.

- Sonuç olarak, bu değişikliklerin sebebi büyük olasılıkla daha iyi bir bellek yönetimi veya geliştirici güncellemeleridir. FSR ve DLSS gibi teknolojiler, görüntü kalitesini artırmak ve FPS'yi yükseltmek için tasarlanmıştır, ancak mevcut sistem ve yapılandırmanızda benzer bir etkiden bahsediyor olabilirsiniz.