Xalyn

Çalışkan
Rage MP, Valorant gibi oyunlar oynamaktayım. Bu oyunları oynarken Valorant'ta çok fark edilmeyecek derecede, rage MP'de bayağı bayağı belli olan FPS droplar yemekteyim. 2 SATA SSD'im var, ikisine de kurup denedim fakat FPS droplar devam etti. CPU ve GPU kullanımı anlık olarak düşüyor (%0 olmuyor) ve FPS çakılıp geri geliyor. Rage'de bu sorun sürekli oluyor. Sorun ne olabilir?

Sapphire Pulse RX 6600.
i5-10400F.
3200MHz 16 GB RAM.
Samsung 970 EVO 500 GB SATA SSD.
Kioxia SATA 500GB SATA SSD.

Intel tarafında şey sorunu da var. Özellikle UE5 oyunlarında bu sorunları çok sık yaşıyorlar. Aslında AMD ekran kartlarında da var.

Bunları da genelde UE5 ile yapılan çok oyunculu oyunların Steam forumlarında görüyorum. Optimizasyondan biri şikayetçiyse, bu arada hikayeli Wuchang'da de olmuştu, büyük oranda Intel işlemci ve AMD ekran kartı kullananlar oluyor.
Valorant UE5'e yeni geçti, bildiğim kadarıyla gta 5 de ue5 falan kullanmıyor. Ve sorun yeni patlak göstermeye başladı yani önceden böyle bir şey yoktu. UE4'teyken de bu sorun vardı. Nasıl çözeceğim inan bilmiyorum ve çok can sıkıcı bir durum.

GTA V için FPS sabit değilse galiba 120 FPS üstünde falan saçmalıyordu. Oyun içi veya AMD ayarlarından FPS sabitleyin. Ayrıca DDU ile eski AMD sürücülerine dönmeyi de deneyebilirsiniz.

Ama dediğim gibi önce GoodbyeDPI vb. kapatıp deneyin. Veya GBDPI'ın DNS ayarlama vb. bir şeyi varsa Cloudflare yerine AdGuard falan deneyin. Benim CS2 takılma sorunu şu an yaşanmıyor.