Xalyn

Çalışkan
Rage MP, Valorant gibi oyunlar oynamaktayım. Bu oyunları oynarken Valorant'ta çok fark edilmeyecek derecede, rage MP'de bayağı bayağı belli olan FPS droplar yemekteyim. 2 SATA SSD'im var, ikisine de kurup denedim fakat FPS droplar devam etti. CPU ve GPU kullanımı anlık olarak düşüyor (%0 olmuyor) ve FPS çakılıp geri geliyor. Rage'de bu sorun sürekli oluyor. Sorun ne olabilir?

Sapphire Pulse RX 6600.
i5-10400F.
3200MHz 16 GB RAM.
Samsung 970 EVO 500 GB SATA SSD.
Kioxia SATA 500GB SATA SSD.

Güc kullanimlari nasil? Cekmesi gerek watt degerini cekmiyorsa bu yapabilir. Bu sorun icin MSI afterburner ile oyun ici verileri paylamalisin.
msi afterburnerda hangi ayarı açmam gerekiyor watt değerleri için?

Güc kullanimlari nasil? Cekmesi gerek watt degerini cekmiyorsa bu yapabilir. Bu sorun icin MSI afterburner ile oyun ici verileri paylamalisin.
Öğrendim ve yaptım. GPU 65 Derece, %97 kullanım, Fps dropta 90w'dan 70'e düşüyor.
Cpu 62 derece, %42 kullanıyor, Fps dropta 39.6w'dan 33.8'e düşüyor.

Son düzenleme:
Bu sorunlar yeni başladı bende, daha öncesinde gayet stabil şekilde fps dropsuz takılıyordu aynı oyunlarda.
Eski suruculeri denemelisin bu durumda. Suan kullandigiin surucuyu DDU ile sileceksin ve 3 ay onceki surucuyu kuracaksin. Bazen surucu kaynakli olur bu tur sorunlar.