Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Tam olarak uyumlu çalışmıyorlar. CL değeri resmen uçmuş. CL 22 olmaması lazım. XMP kapalı olarak elle değer girip deneyebilirsiniz.
Şimdi baktım hocam, Intel Turbo Boost açık olarak gözüküyor "yes" ibaresi vardı.

Ayrıca elimde MSI Afterburner değerleri yok ama bu var yardımcı olur mu bilemiyorum.

Öncelikle manuel kurman için linki attım, keşke okusaydın. Ayrıca DSA'yı kendim de kullanıyorum ve bir sorun ile karşılaşmadım açıkçası. Gene de manuel kurmak istersen linki tekrar atıyorum:

Böyle sitelerde eski sürücüler kalmış olabiliyor. Tekrar söylüyorum: Güncelleme gelmiş mi diye kontrol edin DSA üzerinden veya manuel olarak kurun sürücüyü. Sonrasında da Afterburner ile performansı izleyin.
Pardon gözümden kaçıverdi. Ekstra olarak elimdeki driverları silip bu attığınızı mı kurayım, Yoksa bunu üstüne kurmak sağlıklı olur mu?

Dosya Ekleri

• test.webp
    test.webp
    46,2 KB · Görüntüleme: 82
Ayrıca elimde MSI Afterburner değerleri yok ama bu var yardımcı olur mu bilemiyorum.

Pardon gözümden kaçıverdi. Ekstra olarak elimdeki driverları silip bu attığınızı mı kurayım, Yoksa bunu üstüne kurmak sağlıklı olur mu?
Hocam dediğiniz düşüş FPS drop düşüşü mü? Averaj olarak FPS normal görünüyor.

Pardon, gözümden kaçıverdi. Ekstra olarak elimdeki driverları silip bu attığınızı mı kurayım, yoksa bunu üstüne kurmak sağlıklı olur mu?
Eğer manuel olarak kuracaksanız şu anda yüklü olan Intel Graphics Driver'ını silin ve sonrasında manuel olarak yeni sürümü kurun. Bu, daha sağlıklı olur.

Ayrıca elimde MSI Afterburner değerleri yok ama bu var, yardımcı olur mu bilemiyorum.
Afterburner'dan bakmanız daha sağlıklı olur. FPS düşüşü olduğunda neler düşüyor anlamış oluruz.

Eğer manuel olarak kuracaksanız şu anda yüklü olan Intel Graphics Driver'ını silin ve sonrasında manuel olarak yeni sürümü kurun. Bu, daha sağlıklı olur.

Afterburner'dan bakmanız daha sağlıklı olur. FPS düşüşü olduğunda neler düşüyor anlamış oluruz.
Kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum dediğiniz "Intel Graphics Driver'" yüklü değil elimde bunlar var, sileyim mi bunları?

Dosya Ekleri

• resim_2024-02-22_210404184.webp
    resim_2024-02-22_210404184.webp
    12 KB · Görüntüleme: 82
Kusura bakmayın bilmediğimden soruyorum: Dediğiniz "Intel Graphics Driver'" yüklü değil, elimde bunlar var. Sileyim mi bunları?
Hiçbirini silmeyin, direkt olarak sürücüyü kurun. Sanırım yüklü değil direkt olarak bu sürücü. Eğer bunları da silecekseniz DSA üzerinden güncelleme yapın.

Zaten işlemcinin sürücüsü olmaz. Chipset de kurulu olarak gözüküyor. Sizin RAM'ler farklı gözüküyor. CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini atar mısınız? Gördüğüm kadarıyla kit RAM değiller. @killsgangmember

Evet, dediğiniz gibi kit değil. Önceki kullandığım RAM piyasada kalmadığı için farklı çipli bir RAM almak durumunda kaldım.

Dosya Ekleri

• resim_2024-02-22_212747458.webp
    resim_2024-02-22_212747458.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 73
  • resim_2024-02-22_212758352.webp
    resim_2024-02-22_212758352.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 66
  • resim_2024-02-22_212807216.webp
    resim_2024-02-22_212807216.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 72