i5 11400F & RX 6600 sistemde ışıklar yanıyor fakat görüntü gidiyor

OverallTaken

Uzman
Merhaba dostlar,

Son 1 aydır bilgisayarım kendini kapatıyor. Işıkları yanıyor ama monitör gidiyor ve oyun oynarsam sesler de gidiyor. Tuşa basıp kapatmazsam bir daha çalışmıyor. Bu bazen 20 dakika bazen ise 2 dakikada bir oluyor. Bazense 1 hafta boyunca hiç olmuyor. Driver sorunu sandım 25.9.1'den 25.8.1'e geçtim ama yine oluyor. Ne yapmalıyım?

İşletim sistemim Windows 10.
Ekran Kartı: RX 6600
Anakart: ASUS H510M-D
İşlemci: I5 11400F

@OverallTaken dediğim ayar MPO'yu (Multi-Plane Overlay) devre dışı bırakmaya yarıyor. Çoğu cihazda ben dahil daha stabil bir RX 6000 deneyimi yaşattı kullanıcılara bu ayar. Diğer platformlarda bu ayarın sık önerildiğini, yapıldığını görebilirsin.

Başka PSU yok ki bende ne yapabilirim bilmiyorum. Başka bir şey yaparak sorun bulunamaz mı?

Sistemi tam yüke soktuğunuzda ekran kartınız görüntüyü kesiyor ama FurMark testinde kesmiyor bu PSU sorunu anlamına geliyor.

Böyle durumlarda sorunu netleştirmek için farklı PSU ile test etmek gerekir, aksi halde kimse %100 PSU arızalı diyemez.

Ölçü aleti var mı elinizde? Multimetre.

Ölçü aletinden kastınız ?

Şöyle yapın OCCT programında PSU 12v kanalının verisi vardır, onu görecek sekilde power testini başlatın, kaç volt'a düşüyor kontrol edin.

@OverallTaken

Dosya Ekleri

• 1758293291032.webp
    3,7 KB · Görüntüleme: 40
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…