OverallTaken

Uzman
Merhaba dostlar,

Son 1 aydır bilgisayarım kendini kapatıyor. Işıkları yanıyor ama monitör gidiyor ve oyun oynarsam sesler de gidiyor. Tuşa basıp kapatmazsam bir daha çalışmıyor. Bu bazen 20 dakika bazen ise 2 dakikada bir oluyor. Bazense 1 hafta boyunca hiç olmuyor. Driver sorunu sandım 25.9.1'den 25.8.1'e geçtim ama yine oluyor. Ne yapmalıyım?

İşletim sistemim Windows 10.
Ekran Kartı: RX 6600
Anakart: ASUS H510M-D
İşlemci: I5 11400F

6750 XT ile benzer sorunu yaşamaktaydım, sorunu Regedit üzerinden OverlayTestMode ayarını değiştirerek çözmüştüm.

Bu tarz bir sorun yaşıyordum ve Regedit üzerinden bir dosya oluşturarak sorunumu çözdüm belki sana da yardımcı olabilir.

Regedit'i açıp HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm konumuna gitmen lazım. Sağ tıklayıp yeni diyerek DWORD değeri oluşturup değerin ismini OverlayTestMode olarak değiştirip tabanını onaltılık seçip 5 yazman yeterli. Bundan sonra sistemini yeniden başlatmanı tavsiye ederim.

Uyarı, bunu yapmak Windows'un "tam ekran optimizasyonu" özelliğinin bir kısmını bozabilir.

6750 XT ile benzer sorunu yaşamaktaydım, sorunu Regedit üzerinden OverlayTestMode ayarını değiştirerek çözmüştüm.
Hocam ne yapıyor açıkayabilir misiniz ? Bilgisayarımı bozmak istemiyorum. Ayrıca sizce driver değiştirmeli miyim ?

Siyah ekran sonrası sistemi kapatıp açtığınızda GPU sürücüsü siliniyor mu?
Hocam görmemişim kusura bakmayın nereden bakabilirim ? Şu an DDU ile sürücüleri sildim sürücüsüz çalışıyor bilgisayar.

Hocam Allah rızası için birisi cevap versin Vallahi çıldırıcam

Son düzenleme:
Sistemi yeniden başlattığınızda sıkıntısız çalışıyorsa, çözünürlük değişmiyorsa sürücü silinmiyordur.