2426

Üstün
Makaleler
1
Selam,

Linux'u daha fazla keşfetmek istiyorum ve Windows ile birlikte Dual Boot olarak kullanmayı planlıyorum.
Mümkün olduğunca az sorun çıkaran, tercihen sorunsuz çalışan bir dağıtım olsun istiyorum. Görünümünün de hoş olması benim için yeterli.

Sistem özelliklerim:
İşlemci: Intel i5 11400F
Anakart: ASUS Prime H510M-K
RAM: Apacer Panther 2x16 GB 3200 MHz CL16
Ekran Kartı: ASUS RX 6600

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de aynı işlemciyle geçenlerde Pardus yani Cinnamon denedim merak edip, sakın siz denemeyin berbatmış.

Pardus ve Cinnamon'un alakasını çözemedim :). Cinnamon Linux Mint ile geliyor ve Mint ekibi geliştiriyor. Pardus'un sadece GNOME ve Xfce sürümleri var. Yükledikten sonra Cinnamon yüklemişsinizdir ona bir şey diyemem.

Selam,

Linux'u daha fazla keşfetmek istiyorum ve Windows ile birlikte Dual Boot olarak kullanmayı planlıyorum.
Mümkün olduğunca az sorun çıkaran, tercihen sorunsuz çalışan bir dağıtım olsun istiyorum. Görünümünün de hoş olması benim için yeterli.

Sistem özelliklerim:
İşlemci: Intel i5 11400F
Anakart: ASUS Prime H510M-K
RAM: Apacer Panther 2x16 GB 3200 MHz CL16
Ekran Kartı: ASUS RX 6600

Yani bence bu soru tam olarak ne istediğinize bağlı eğer Temel olarak Linux'u ve Linux komutlarını öğrenmek istiyorsanız CachyOS'i önerebilirim (Kurulumda Plasma Desktop seçin) ancak uygulama yüklemek için bile komut gerekli zor bir şey değil 2-3 uygulamayla öğrenebileceğiniz bir şey eğer komutlarla uğraşmak istemiyorum sadece Linux neymiş bir bakayım istedim diyosanız Bazzite kurabilirsiniz her şeyi grafik arayüzüyle yapabiliyorsunuz.

Yani bence bu soru tam olarak ne istediğinize bağlı eğer Temel olarak Linux'u ve Linux komutlarını öğrenmek istiyorsanız CachyOS'i önerebilirim (Kurulumda Plasma Desktop seçin) ancak uygulama yüklemek için bile komut gerekli zor bir şey değil 2-3 uygulamayla öğrenebileceğiniz bir şey eğer komutlarla uğraşmak istemiyorum sadece Linux neymiş bir bakayım istedim diyosanız Bazzite kurabilirsiniz her şeyi grafik arayüzüyle yapabiliyorsunuz.

Fedora KDE Plasma kurdum, memnunum şu anlık.