i5-11400F termal macunu değiştirmeli mi?

Hans 18

Üstün
Makaleler
1
CS ve PUBG gibi oyunlarda 75 derece görüyorum ve boşta 40-45 arası. İşlemci takıldığından beri hiç macunu değiştirmedim.

İşlemcim: i5-11400F

İşlemciyi kullanmaya başladığım zaman: 08.09.2023

Kesinlikle değiştir (bence) hocam. İyi bir macun kullanırsan bu kadar sık değiştirmene gerek olmaz bence. Ben stok fandan sadece biraz yüksek olan Thermalfly bir soğutucu ile 67-68 civarını geçmemiştim. O çok yüksek gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu modeli nedir, stok mu kullanıyorsunuz? İlk sıcaklık değerlerinizden farklı mı şu an? En azından senede bir defa macun yenilenmesi sağlıklı olur.

Termal macunu yenilemekte fayda var en az 10 derece kadar ısı düşüşü sağlar tabii kaliteli macun olmak şartı ile ve 6 ay da bi bakım yapmanı öneririm.

Değiştirin bence hocam ben 6 ayda bir termal macun bakımı yaparım değerleri ne olursa olsun toz temziliğiyle birlikte.

Çok aksatma ben 7 yıl değiştirmemiştim. Fan bloğunu çıkarayım derken işlemcide çıktı anakarttan, sorun olmadi pinlerde ama bildiğin macun yoktu yani

85 dereceye kadar yolu var boşuna masraf etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…