Çocuk gibi trip atmak yerine neden haksız olduğumu belirtirsen daha yapıcı bir şekilde konuşup anlaşabiliriz4000 serisi olu yatirim mi hahaha guldurdun hocam. Laf anlatmakla ugrasmayacagim haklisin tamam.
Detaylar
Kim cevapladı?Vemoxis
Uzman
Birincisi DLSS 4 teknolojisi sadece 5000 serisine gelmiyor. 4000 serisine de gelecek. 5000 serisine ozel olan sey Multi Frame Generation ozelligi. Fotograftada goruldugu gibi butun guncellemenin adi DLSS 4. Sadece 5000 serisine gelenin adi degil.Çocuk gibi trip atmak yerine neden haksız olduğumu belirtirsen daha yapıcı bir şekilde konuşup anlaşabiliriz.
Ikincisi 40 serisine ozel olan ve tabii ki normal olarak 50 serisine de gelecek olan Frame Generation ozelligi de upgrade edildi. 10-15 FPS daha fazla verecek artik ve asil onemli olan sey VRAM kullanimini azaltan bir teknoloji eklediler. Yani 10 GB VRAM kullanan bir oyun belki 8 kullanacak belki 9 belki 9.5 GB VRAM. O oyuna ve teknolojinin nasil calistigina bagli biraz.
Reflex 2 vesaire saymiyorum bile. Yani bu durumda hala guncelleme alan yeni sayilabilecek bir kart serisine olu yatirim demek komik. Adamlarin kendisi bile 5000 cikti diger seriler bitti demiyor. Az bile olsa 20 ve 30 serisine bile guncelleme getiriyorlar. 20 ve 30 serisi alinir demiyorum fakat 4000 serisine olu demek sacma.
Birincisi DLSS 4 teknolojisi sadece 5000 serisine gelmiyor. 4000 serisine de gelecek. 5000 serisine ozel olan şey multi frame generation ozelligi. Fotograftada goruldugu gibi butun guncellemenin adi DLSS 4. sadece 5000 serisine gelenin adi degil.
Ikincisi 40 serisine ozel olan ve tabii ki normal olarak 50 serisine de gelecek olan frame generation ozelligi de upgrade edildi. 10-15 FPS daha fazla verecek artik ve asil onemli olan şey VRAM kullanimini azaltan bir teknoloji eklediler. Yani 10 GB VRAM kullanan bir oyun belki 8 kullanacak belki 9 belki 9.5 GB VRAM. O oyuna ve teknolojinin nasıl calistigina bagli biraz.
Reflex 2 vesaire saymiyorum bile. Yani bu durumda hala guncelleme alan yeni sayilabilecek bir kart serisine olu yatirim demek komik. Adamlarin kendisi bile 5000 cikti diger seriler bitti demiyor. Az bile olsa 20 ve 30 serisine bile guncelleme getiriyorlar. 20 ve 30 serisi alinir demiyorum fakat 4000 serisine olu demek saçma.
![]()
O sıra benim 4060 Ti 16 GB
yusufasf
Uzman
Teşekkürler.Bence bütçe sıkıntı değilse 5000 serisini almak çok daha mantıklı.evet işlemciyi yükseltirsen çok daha iyi olur. Ancak bu sokette olduğun için satıp üzerine çok fazla para koymadan 13400f civarına geçebilirsin. Ve bu çok daha iyi performans verir.